Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Ελλάδος στη Σπάθη Ανδρών – Γυναικών και στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. Κυπελλούxοι  Ελλάδος στέφθηκαν οι Βαγγέλης Μπούκας, Δώρα Γκουντούρα, Βασίλης Στάντσιος και Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου.

Στη Σπάθη Ανδρών ο Βαγγέλης Μπούκας (Αθηναϊκή Λέσχη) επικράτησε στον τελικό του Δημήτρη Καφαταρίδη (Κωστέας Γείτονας) με 15-10 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μάριος Γιακουμάτος (Γ. Ε. Ηρακλείου), Νίκος Φραγκοζίδης (ΑΕΚ).

Στις Γυναίκες η Δώρα Γκουντούρα (ΑΕΚ) στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο νίκησε με 15-7 την Δέσποινα Γεωργιάδου (Παναθηναϊκός). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Μαρίνα Παΐζη (Αθηναϊκή Λέσχη), Μαρία Χούρι (ΑΕΚ).

Στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών ο Βασίλης Στάντιος (ΑΟΟ) κέρδισε στον τελικό τον Δημήτρη Φατούρο (ΠΓΣ) με 15-7 και κατέκτησε το κύπελλο. Τρίτοι ήρθαν οι Ραφαήλ Σούλιος (ΑΟΞΑ) και Δημήτρης Παναγόπουλος (ΠΓΣ).

Στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞΑ) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε την πρώτη θέση. Στον τελικό νίκησε την συμπαίκτριά της Μαρία Χαλδαίου με 15-8. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αντωνία Απιδοπούλου (ΟΞΙΦ), Ευαγγελία Χαΐτογλου (ΑΟΞΑ).

Εξαιρετική εμφάνιση του Καββαδία στο Belgrade Trophy

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σάββας Καββαδίας στο Belgrade Trophy. Ο Καββαδίας τελικά κατετάγη 7ος κι έχασε το μετάλλιο για μόλις ένα χτύπημα, την ίδια στιγμή που οι Κοσμάς Καρακόλης και Σταμάτης Κουτσουφλάκης κατέλαβαν την 29η και 34η θέση αντίστοιχα.
Ο Καββαδίας στη φάση των 32 νίκησε 15-10 τον Σέρβο Ντανίλο Σάντρατς, στους 16 επικράτησε 15-12 του Ρουμάνου Ιονούτ Τρανταφιρέσκου, όμως στα προημιτελικά έχασε 15-14 από τον Ρουμάνο Αλίν Σμπάρτσια.

Η Φανή Βαρβέρη πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς στο Satellite ξίφους μονομαχίας που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι. Η Ελληνίδα οπλομάχος σημείωσε δύο νίκες στο προκριματικό γκρουπ, ενώ στη φάση των «32» νίκησε 15-14 στην Σέβρα Άνα Σελ. Στους «16» ηττήθηκε 15-12 από την επίσης Σέρβα Ντανιέλα Ίλιτς με αποτέλεσμα να μείνει εκτός οκτάδας.
Ακόμη από ελληνικής πλευράς οι Αταλάντα Ροσσόλυμος και Ελένη Παϊδά κατέλαβαν την 20η θέση, η Παναγιώτα Χαρμανίδου ήταν 22η, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω βρέθηκε η Μαρία Αϊβαζόγλου.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib