Ο Δημήτρης Φατούρος και η Μαρία Χαλδαίου στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδας στο Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων – Νεανίδων. Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ, είχαν τεράστιο ενδιαφέρον.
Στον τελικό των εφήβων ο Δημήτρης Φατούρος (Πανελλήνιος) έδωσε έναν αμφίρροπο αγώνα με τον Βασίλη Πίκουλη (Οδυσσέα Χαλανδρίου) και τελικά επικράτησε με 15-14.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν δύο αθλητές του ΑΟΞ Αιγάλεω οι Γιάννης Ρίζος και Γιώργος Καμπανιάρης.

Στις Νεάνιδες η Μαρία Χαλδαίου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό κέρδισε με 15-4 την συναθλήτριά της στον ΑΟΞ Αιγάλεω Μελίνα Παντελή με 15-4. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι : Εκάβη Γεωργοπούλου (ΟΞΙ Γλυφάδας) και Βασιλική Μέκρα (Ιριδα).

Σε 4 διεθνείς διοργανώσεις συμμετείχαν  το Σαββακύριακο οι αθλητές – αθλήτριες μας. Συγκεκριμένα :
Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης Εφήβων-Νεανίδων  στο  Eislingen/Γερμανία έλαβαν μέρος οι αθλήτριες του Απόλλωνα Βριλησσίων και κατέλαβαν τις εξής θέσεις : Καλλιόπη Καλουτά106η, Σοφία-Διονυσία Τετράδη/133η, Αρτεμις-Καρολάιν Χρηστέα/183η, Αγνή Παλάσκα/199η (209 συμμετοχές) .
Στην Ουγγαρία διεξήχθη το Κύπελλο Κόσμου Σπάθης Ανδρών όπου ο Δημήτριος Καφαταρίδης/Κ.Γείτονα κατέλαβε την 93η θέση, ο Ευάγγελος Μπούκας/Α.Λέσχη την 12η θέση, και ο Ιωάννης Σαρρής/ΠΓΣ την 157η θέση ανάμεσα σε 184 συμμετέχοντες.
Στο Grand Prix Ξίφους Ασκήσεως Ανδρών – Γυναικών στο Τορίνο/Ιταλία την χώρα μας εκπροσώπησαν  οι αθλητές του ΑΟΞ Αιγάλεω Νικόλαος Κοντοχριστόπουλος ο οποίος έλαβε την 141η θέση/156 συμμετοχές και Αικατερίνη-Μαρία Κοντοχριστοπούλου η οποία τερμάτισε στην 85η θέση/128 συμμετοχές. 
Τέλος στο Κύπελλο Κόσμου «Μemorial de Martinengo" στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών στη Μπρατισλάβα/Σλοβακία έλαβαν μέρος  οι Νικολέτα Χατζησαράντου/Καρδιανή και κατέλαβε την 141η θέση/154 συμμετοχές, Σπυρίδων Κυπραίος/Ακρίτες 107ος   και Ιωάννης Φιλιππούσης/Οδυσ.Χαλανδρίου την 141ος θέση (185  συμμετοχές).

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib