Ο Γιάννης Ρωμανός και η Φοίβη Χατζηκωνσταντίνου στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Στους Παμπαίδες ο αθλητής του Κωστέα Γείτονα επικράτησε με 10-8 του Αριστοτέλη Ευτυχιάδη. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι : Παναγιώτης Δρεπανόπουλος, Ιάσονας Πασσάμ.

Στις Παγκορασίδες, ο τελικός ήταν αμφίρροπος και η Φοίβη Χατζηκωνσταντίνου (Πανελλήνιος) νίκησε με 10-8 την Ελευθερία Τριανταφύλλη. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οi : Λυδία Γώγου (Πανελλήνιος), Χριστίνα Ιωαννίδου (Πανελλήνιος) 10-8.

Στα ομαδικά Παμπαίδων ο Πανελλήνιος (Δρεπανόπουλος, Δημητρόπουλος, Μανωλάς, Χατζής) επικράτησε δύσκολα με 45-41 του ΟΞΙ Γλυφάδας (Κοντουδιός, Μαυρόπουλος, Μαντζαρίδης). Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κωστέας Γείτονας (Γιαννουλάτος, Ευτυχιάδης, Κόκκος, Ρωμανός).

Στα ομαδικά Παγκορασίδων και πάλι ο Πανελλήνιος (Γώγου, Ιωαννίδου, Χατζηκωνσταντίνου, Μαραγκού) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό επικράτησε εύκολα με 45-25 του Κωστέα Γείτονα (Κοντογιώργη, Παπαθεοδώρου, Κεφαλα, Χατζάκου). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Απόλλων Βριλησσίων (Παλάσκα, Τριανταφύλλη, Σωτηροπούλου, Λιβανού).

Στο εξωτερικό ο Νίκος Φραγκοζίδης και η Ελένη Δήμκου πραγματοποίησαν τις καλύτερες εμφανίσεις. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι αθλητές που αγωνίστηκαν δεν μπόρεσαν να κάνουν ένα καλό πλασάρισμα, αλλά σίγουρα αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες σε διοργανώσεις πολύ υψηλού επιπέδου. Στην Αλγερία διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως Γυναικών και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, κατέλαβε την 78η θέση.
Στο Πόζναν της Πολωνίας πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νεανίδων και η Μελίνα Παντελή πήρε την 121η θέση.
Στην Μπρατισλάβα διεξήχθη το Ευρωπαϊκό κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας. Ο Δημήτρης Κρητικός κατέλαβε την 78η θέση, ο Αγγελος Βαρβέρης την 88η , ο Κώστας Τερτίπης την 93η και ο Κώστας Φουντουλάκης την 132η.
Στο Μόεντλινγκ της Αυστρίας πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων στη Σπάθη. Ο Νίκος Φραγκοζίδης πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και σταμάτησε στην 16αδα. Από εκεί και πέρα ο Βασίλης Γιαννακόπουλος ήρθε 51ος, ο Παναγιώτης Κοντοειδής 85ος, ο Στέφανος Χατζόπουλος 96ος, ο Γιάννης Σύριος 101ος, ο Βαγγέλης Παναγιάρης 113ος, ο Νίκος Ισμαγκίλοφ 114ος, ο Σταύρος Αλτιπαρμάκης 127ος, ο Γιώργος Λάβας 134ος, ο Αντώνης Ζαραβέλης 142ος και ο Γιάννης Μποϊδάνης 170ος.
Στις Νεάνιδες η Ελένη Δήμκου έκανε την καλύτερη πορεία και κατέλαβε την 22η θέση. Η Αθηνά Ψωφάκη ήρθε 62η, η Μαρία Μπουρδούκη 83η, η Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου 100η, η Δήμητρα Μποϊδάνη 105η και η Μαλέα Παναγιάρη 134η.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib