Διπλή επιτυχία για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό κύπελλο U17 που διεξήχθη στην πόλη Άγκυρα της Τουρκίας. Ο Αλέξανδρος Γκώγκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Φίλιππος Γκώγκος το χάλκινο στο ξίφος Μονομαχίας.

 Ο Αλέξανδρος Γκώγκος πέρασε από τον όμιλο με 5 νίκες και μία οριακή ήττα (5-4). Στο γύρο των «32» νίκησε με 15-12 τον Γκουμούς (Τουρκία). Στη φάση των «16» επικράτησε με 15-5 του Ανγκέλοφ (Βουλγαρία) και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Πέτρε (Ρουμανία) και επιβλήθηκε με 15-6, παίρνοντας την πρόκριση στην τελική οχτάδα. Για το μετάλλιο ο Αλέξανδρος αντιμετώπισε τον Ντίνκα (Ρουμανία) και μετά από έναν αγώνα για γερά νεύρα κέρδισε με 9-7. Στα ημιτελικά είχαμε οικογενειακό εμφύλιο. Ο Αλέξανδρος αντιμετώπισε τον αδερφό του Φίλιππο και νίκησε με 15-13. Στον τελικό, όμως έχασε με 15-8 από τον Μπιγκέα (Ρουμανία) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

 Ο Φίλιππος Γκόγκος σημείωσε μόνο νίκες στον όμιλο και έγινε το δεύτερο φαβορί της διοργάνωσης, βάση αποτελεσμάτων στον όμιλο. Στους «32» κέρδισε τον Μπουγκού (Ρουμανία) με 15-8. Στους «16» επικράτησε του Μπαϊντάρ (Τουρκία) με 15-7 και για τον αγώνα για την είσοδο στο τελικό ταμπλό των «8» νίκησε τον Εκενλέρ (Τουρκία) με 15-9.  Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Κιγιακάτζε (Γεωργία) και επικράτησε με 15-6, εξασφαλίζοντας το μετάλλιο. Στον ημιτελικό, όμως, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα έχασε με 15-13 από τον αδερφό του Αλέξανδρο.

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib