Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (ΕΟΞ ) για δεύτερη χρονιά διοργανώνει στο Ηράκλειο Κρήτης ένα από τα οκτώ βαθμολογούμενα Παγκόσμια Κύπελλα

της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE ) στην κατηγορία νέων ανδρών κάτω των 20 ετών στο Ξίφος Μονομαχίας (15 & 16 Δεκεμβρίου).
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, οι αγώνες να διεξαχθούν στις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δύο Αοράκια, που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους. Στόχος της ΕΟΞ είναι η ανάπτυξη του αθλήματος της Ξιφασκίας όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια.
Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει μεγάλη ανάπτυξη στο άθλημά μας και το γεγονός αυτό είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του Ηρακλείου.Ασφαλώς σημαντικότατο παράγοντα απετέλεσαν η επιθυμία, το ενδιαφέρον και η αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή των αγώνων αυτών.
Σημαντικός επίσης παράγοντας είναι η δυναμική συμμετοχή των τεσσάρων Σωματείων της Κρήτης που καλλιεργούν το άθλημά μας, που προσφέρουν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, το καλύτερο δυνατό.
Η συμμετοχή στους αγώνες αυτούς προβλέπεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τη συμμετοχή περίπου 30 χωρών και 180 κορυφαίων αθλητών στην κατηγορία νέων.
Θεωρούμε ότι οι αγώνες αυτοί θα προσφέρουν στο Ηράκλειο αλλά και γενικότερα στην Κρήτη σημαντική προβολή, που ασφαλώς θα έχει θετική συμβολή σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

Δελτία τύπου

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Κύπελλο Ακρόπολις 2024

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2024

Live Acropolis Cup 2024 
Results - Αποτελέσματα 2024

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib