Δελτία τύπου

 • Χάλκινη η Γκουντούρα στο Παγκόσμιο ! (22.07.2019)

  Μεγάλες στιγμές χάρισε στην ελληνική ξιφασκία η Δώρα Γκουντούρα.

  Read more ...  
 • 7η η Γεωργιάδου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο όπλο της σπάθης

  Την έβδομη θέση στη σπάθη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Read more ...  

 • Με έντεκα σπαθιά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών -Γυναικών (14.06.2019

  Έντεκα σπαθιά αριθμεί η εκπροσώπησή μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Read more ...  

 • "Καλό καλοκαίρι" ευχήθηκε η ξιφασκία (21.05.2019)

  «Καλό καλοκαίρι» ευχήθηκε η ξιφασκία Read more ...  

Πλούσιο υπήρξε το αγωνιστικό διήμερο για την ελληνική ξιφασκία καθώς δεκαοκτώ αθλητές και αθλήτριες ταξίδεψαν σε 3 χώρες της Ευρώπης προκειμένου να συμμετάσχουν σε Παγκόσμια Κύπελλα. Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να παίξουν με πολύ έμπειρους αντιπάλους. Συγκεκριμένα :
Στη Μπρατισλάβα/Σλοβακία πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Κόσμου στο ξίφος μονομαχίας Εφήβων-Νεανίδων όπου συμμετείχαν συνολικά 654 αθλητές και αθλήτριες. Η Ειρήνη Καραμπίνη/Ιριδα πραγματοποίησε πάρα πολύ καλή πορεία και με 8 νίκες έχασε για την είσοδο της στις «16» από την Bieleszova/Καναδά για να καταλάβει τελικά την 25η θέση. Παράλληλα αγωνίστηκαν και οι : Νεφέλη Ροδοπούλου/Ιριδα (64η), Αργυρένια Μουρίκη /Οδυσσέας Χαλανδρίου (106η), Μαρκέλλα Λαμπράκη/Οδυσσέας Χαλανδρίου (173η), Βασιλική Βουτσινά/Οδυσσέας Χαλανδρίου (186η), Στυλιανή Κριτούλη (195η), Ευρυδίκη Κολέτσου/Ιριδα (272η), Χριστίνα-Αλεξάνδρα Μπορονκάυ/Οδυσσέας Χαλανδρίου (282η). Στους έφηβους την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Θεόδωρος Αβραμίδης/ΜΑ Κορδελιού ο οποίος κατέλαβε την 44η θέση. Οι υπόλοιποι αθλητές : Πήτερ-Τζώρτζ Καμβυσέλλης/ΠΓΣ (68ος), Τζάκ-Μάικλ Καμβυσέλλης/ΠΓΣ (104ος), Λάμπρος Δημητρόπουλος/Ιριδα (157ος), Παντελεήμων Καραγιάννη/ΓΑΣ Χολαργού (222ος), Μάριος Νερατζάκης/ΓΑΣ Χολαργού (242ος), Ιωάννης Τομάρας/ΕΓΣ (342ος).
Στο Heidenheim/Γερμανία διεξήχθη το Κύπελλο Κόσμου Ανδρών στο ξίφος μονομαχίας και αγωνίστηκαν συνολικά 320 αθλητές. Δύο αθλητές μας έλαβαν μέρος και πήραν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Ο Σάββας Καββαδίας/ΠΑΟ τερμάτισε στην 216η θέση και ο Αστέριος Τσώκας/ΟΞ Φλώρινας στην 235η.
Στο Katowice/Πολωνία όπου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο ξίφος ασκήσεως Γυναικών η αθλήτρια Αικατερίνη-Μαρία Κοντοχριστοπούλου/ΑΟΞ Αιγάλεω κατέλαβε την 138η θέση (194 αθλήτριες).

Νίκησε με το σπαθί σου

nikise me to spathi sou

Copyright © 2019 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib