Δελτία τύπου

 • Χαλδαίου & Γιάννος Ρίζος οι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών Νέων Γυναικών στο ξίφος ασκήσεως (06.02.2019)

  Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα ξιφασκίας Read more ...  

 • 3η η Κεφαλά και 6ος ο Πάγκαλος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης Εφήβων Νεανίδων στο Βουκουρέστι (05.02.2019)

  Με έναν εξαιρετικό απολογισμό ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών μας Read more ...  

 • Πρωτιές για Μ.Αλέξανδρο Κορδελιού & Ίριδα (30.01.2019)

  Μεγάλοι πρωταγωνιστές στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας Εφήβων – Νεανίδων Read more ...  

 • Εξαιρετική αρχή με την 8η θέση για Γκουντούρα & την 16η θέση για Γεωργιάδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών στην Αμερική (29.01.2019)

  Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλήτριες μας Θεοδώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου

  Read more ...  

Πλούσιο υπήρξε το αγωνιστικό διήμερο για την ελληνική ξιφασκία καθώς δεκαοκτώ αθλητές και αθλήτριες ταξίδεψαν σε 3 χώρες της Ευρώπης προκειμένου να συμμετάσχουν σε Παγκόσμια Κύπελλα. Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να παίξουν με πολύ έμπειρους αντιπάλους. Συγκεκριμένα :
Στη Μπρατισλάβα/Σλοβακία πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Κόσμου στο ξίφος μονομαχίας Εφήβων-Νεανίδων όπου συμμετείχαν συνολικά 654 αθλητές και αθλήτριες. Η Ειρήνη Καραμπίνη/Ιριδα πραγματοποίησε πάρα πολύ καλή πορεία και με 8 νίκες έχασε για την είσοδο της στις «16» από την Bieleszova/Καναδά για να καταλάβει τελικά την 25η θέση. Παράλληλα αγωνίστηκαν και οι : Νεφέλη Ροδοπούλου/Ιριδα (64η), Αργυρένια Μουρίκη /Οδυσσέας Χαλανδρίου (106η), Μαρκέλλα Λαμπράκη/Οδυσσέας Χαλανδρίου (173η), Βασιλική Βουτσινά/Οδυσσέας Χαλανδρίου (186η), Στυλιανή Κριτούλη (195η), Ευρυδίκη Κολέτσου/Ιριδα (272η), Χριστίνα-Αλεξάνδρα Μπορονκάυ/Οδυσσέας Χαλανδρίου (282η). Στους έφηβους την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Θεόδωρος Αβραμίδης/ΜΑ Κορδελιού ο οποίος κατέλαβε την 44η θέση. Οι υπόλοιποι αθλητές : Πήτερ-Τζώρτζ Καμβυσέλλης/ΠΓΣ (68ος), Τζάκ-Μάικλ Καμβυσέλλης/ΠΓΣ (104ος), Λάμπρος Δημητρόπουλος/Ιριδα (157ος), Παντελεήμων Καραγιάννη/ΓΑΣ Χολαργού (222ος), Μάριος Νερατζάκης/ΓΑΣ Χολαργού (242ος), Ιωάννης Τομάρας/ΕΓΣ (342ος).
Στο Heidenheim/Γερμανία διεξήχθη το Κύπελλο Κόσμου Ανδρών στο ξίφος μονομαχίας και αγωνίστηκαν συνολικά 320 αθλητές. Δύο αθλητές μας έλαβαν μέρος και πήραν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Ο Σάββας Καββαδίας/ΠΑΟ τερμάτισε στην 216η θέση και ο Αστέριος Τσώκας/ΟΞ Φλώρινας στην 235η.
Στο Katowice/Πολωνία όπου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο ξίφος ασκήσεως Γυναικών η αθλήτρια Αικατερίνη-Μαρία Κοντοχριστοπούλου/ΑΟΞ Αιγάλεω κατέλαβε την 138η θέση (194 αθλήτριες).

Νίκησε με το σπαθί σου

nikise me to spathi sou

Κύπελλο "Ακρόπολις" 2019

Copyright © 2019 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib