Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου με την επωνυμία «Helexpo Cup» στο όπλο του ξίφους ασκήσεως, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ανήκει στην ιστορία. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε μία διοργάνωση που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς.

Εξαιρετική εμφάνιση στην κατηγορία - U 17 πραγματοποίησε ο αθλητής Κων/νος Τερτίπης (ΑΟΞ Αιγάλεω) ο οποίος έχασε με διαφορά ενός πόντου (14/15) από τον Chen Yi-Tung/ΤPE και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ανάμεσα σε 130 αθλητές. Στα ομαδικά το χρυσό κατέκτησε η ομάδα της Ουκρανίας, στη δεύτερη θέση η ομάδα της Τουρκίας και 3η η ομάδα της Ολλανδίας.

Στους ίδιους αγώνες αγώνες στην κατηγορία - U 14 στα αγόρια νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής Dijkstra/Ned με σκορ 10/1, ενώ στη δεύτερη θέση του βάθρου βρέθηκε ο αθλητής Δημήτριος Γκίκας/Α.ΞΙ.Α, 3οι. Σωτήρης Γεροσίδερης/Ο.Ξ.Φ, Αρτέμιος Τζοβάνης/ΑΟΞΑ (33 συμμετοχές).

Στα κορίτσια : το χρυσό κατέκτησε η αθλήτρια Σταυρούλα-Μυρσίνη Γαρυφάλλου/ΑΟΞΑ με σκορ 10/6, στη δεύτερη θέση η Ελένη Μπάλλου/ΑΟΞΑ ενώ τρίτες αναδείχθηκαν οι αθλήτριες Ηλιάνα-Δαρία Μπουζίκα/ & Χριστίνα Ρέππα αθλήτριες του ΜΑ Κορδελιού. (27 αθλήτριες).

Δελτία τύπου

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Κύπελλο Ακρόπολις 2024

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2024

Live Acropolis Cup 2024 
Results - Αποτελέσματα 2024

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib