Ολοκληρώθηκε το κύπελλο των βετεράνων που διοργάνωσε ο ΑΣ Ξιφομάχος την Παρασκευή 17/3 στο ΔΑΚ Καλαμαριάς και ακολουθούν τα κύπελλα ανδρών και γυναικών στο ξίφος μονομαχίας μεταξύ 18-19/3.
 
Οι αγώνες των βετεράνων είχαν ικανοποιητική συμμετοχή στην κατηγορία για τα ελληνικά δεδομένα, με 24 άνδρες και 7  γυναίκες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και αθλητές/τριες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία. Στους άνδρες κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Ηλίας Διδασκάλου του Παναθηναϊκού, ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Δήμητρα Πιτταρά της Βικτώρια Αθηνών. Αναλυτικά οι τελικές τετράδες:
 
Άνδρες
1. Ηλίας Διδασκάλου (Παναθηναϊκός)
2. Tomi Aleksandrovski (MK Rabotnicki Skopje)
3. Νικόλαος Κατσίνης (ΑΣΑΟ)
3. Ευάγγελος Ευαγγέλου (ΛΞ Θεσσαλονίκης)
 
Γυναίκες
1. Δήμητρα Πιτταρά (ΑΣ Βικτώρια)
2. Αλεξάνδρα Λιόλιου (Ακρίτες)
3. Μαρία Πριναράκη (ΑΣ Βικτώρια)
3. Θεοδώρα Χρυσοχοΐδου (Ξιφομάχος)
 
Τη σκυτάλη θα πάρουν το Σάββατο 18/3 οι άνδρες για το 2ο πανελλήνιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας της τρέχουσας σεζόν, ενώ την Κυριακή 19/3 θα ακολουθήσει το αντίστοιχο κύπελλο της κατηγορίας των γυναικών. Στους αγώνες έχουν δηλωθεί 103 άνδρες και 62 γυναίκες, ανάμεσα στους οποίους και ξιφομάχοι από την Κύπρο και την Βόρεια Μακεδονία. Ο Θοδωρής Αβραμίδης (Ηρακλής) και η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) που ήταν οι νικητές του πρώτου κυπέλλου στις 19/11 θα δώσουν το παρών, όπως και οι φιναλίστ του προηγούμενου κυπέλλου, Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ) και Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), οι οποίοι προηγούνται αυτή τη στιγμή στην πανελλήνια κατάταξη.Τους αγώνες διοργανώνει ο ΑΣ Ξιφομάχος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
 
 

Δελτία τύπου

  

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Κύπελλο Ακρόπολις 2023

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2023

Live Acropolis Cup 2023 
Results - Αποτελέσματα 2023

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2023 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib