Εκτύπωση

Με σημαντικές εμφανίσεις ολοκληρώθηκε η παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στα παγκόσμια κύπελλα Σπάθης και Ξίφους Μονομαχίας σε Λίμα, Βέρνη, St Maur και Κάιρο.

Στο παγκόσμιο κύπελλο Σπάθης γυναικών στη Λίμα, η Δέσποινα Γεωργιάδου επέστρεψε δυναμικά στη διεθνή δράση μετά τον πρόσφατο τραυματισμό της, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία και κατακτώντας τη 14η θέση.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος ξεκίνησε εντυπωσιακά με πέντε νίκες στους έξι αγώνες της pool και προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των 128 χωρίς αγώνα. Στη συνέχεια επικράτησε της Robineaux Rita από τη Γαλλία με 15-8 για την είσοδο στις 64 καλύτερες αθλήτριες, ενώ στο ταμπλό των 64 νίκησε την Bondar Oleksandra από την Ουκρανία με 15-6.

Στο ταμπλό των 32 αντιμετώπισε την Ozaki Seri από την Ιαπωνία και με πολύ καλή εμφάνιση πήρε τη νίκη με 15-9, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στις 16 καλύτερες αθλήτριες. Εκεί γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες από την Navarro Araceli από την Ισπανία με 15-13, ολοκληρώνοντας την πορεία της στη 14η θέση και δείχνοντας πως έχει επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης.

Στο παγκόσμιο κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας ανδρών στη Βέρνη συμμετείχε ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής νέων ανδρών Αρτέμης Τζοβάνης. Ο Έλληνας ξιφομάχος πέτυχε τρεις νίκες στην pool και προκρίθηκε στο ταμπλό των 256, όπου αντιμετώπισε τον Ουκρανό Mykytenko Maksym. Παρά την προσπάθειά του γνώρισε την ήττα με 15-9 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στην 197η θέση.

Στο παγκόσμιο κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας γυναικών στο St Maur της Γαλλίας αγωνίστηκαν η Νικολέττα Χατζησαράντου και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου.

Η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου σημείωσε δύο νίκες στην pool και στο ταμπλό των 256 επικράτησε της Samko Anastasiia από την Ουκρανία με 15-14. Στη συνέχεια ξεπέρασε και το εμπόδιο της Mbiim Solene από τη Γαλλία με 15-13 στο ταμπλό των 128, όμως για την είσοδο στο ταμπλό των 64 ηττήθηκε από την Botvinnik Yana από το Ισραήλ με 15-5, κατακτώντας την 93η θέση.

Η Νικολέττα Χατζησαράντου πέτυχε επίσης δύο νίκες στην pool και στο ταμπλό των 256 νίκησε την Huber Pia από την Αυστρία με 15-14. Στη φάση των 128 αντιμετώπισε την Kim Nakyeong από την Κορέα, από την οποία ηττήθηκε με 15-7, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στη 159η θέση.

Παράλληλα, στο παγκόσμιο κύπελλο Σπάθης ανδρών στο Κάιρο συμμετείχε ο Παύλος Τσιτομενέας. Ο Έλληνας αθλητής πέτυχε μία νίκη στην pool, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό και κατέλαβε την 204η θέση.

Αποτελέσματα από Λίμα | Αποτελέσματα από Βέρνη | Αποτελέσματα από St Maur | Αποτελέσματα από Καίρο