Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση στο όπλο του ξίφους μονομαχίας ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου με τους ομαδικούς αγώνες ανδρών και γυναικών.

Στους άνδρες αγωνίστηκαν 17 ομάδες με στόχο την είσοδο στο βάθρο. Στα ημιτελικά του ομαδικού των ανδρών ο ΟΞΙΦ (Τσώκας, Τσώκας, Μαυρομάτης, Ηλιάδης) κατάφερε να γυρίσει στο αβαντάζ την αναμέτρηση απέναντι στον ΑΟΦΙΨ Ίριδα (Ανδρέου, Τουρμάν, Στάβαρης, Αλέστας) με τελικό σκορ 32-31, ενώ ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας (Θεοδωρόπουλος, Καραμπάσης, Καραγιάννης, Διδασκάλου) επικράτησε του ΠΑΟ (Δακούτρος, Καββαδίας, Φουστανάκης, Καλέσης) με 45-37.

Στον μικρό τελικό η νεανική ομάδα του ΑΟΦΙΨ Ίριδα κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟ με 45-33 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των ομάδων. Οι δύο ομάδες βελτιώθηκαν σε σχέση με το 2023 που είχαν κατακτήσει την 9η και την 5η θέση αντίστοιχα. Στην επανάληψη του περσινού τελικού μεταξύ του ΑΟ Αρίστων Παιανίας και του ΟΞΙΦ ο σύλλογος της Παιανίας πήρε τη ρεβάνς με σκορ 45-21 και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της τον ομαδικό τίτλο των ανδρών. Την οκτάδα συμπλήρωσαν ο Σπάρτακος Κορινθίας, η ΑΕΚ, η ΑΑ Ιωαννίνων και ο ΟΣ Κηφισιάς.

Η τετράδα του ομαδικού ανδρών:
1. ΑΟ Αρίστων Παιανίας (Θεοδωρόπουλος, Καραμπάσης, Καραγιάννης, Διδασκάλου)
2. ΟΞΙΦ (Τσώκας, Τσώκας, Μαυρομάτης, Ηλιάδης)
3. ΑΟΦΙΨ Ίριδα (Ανδρέου, Τουρμάν, Στάβαρης, Αλέστας)
4. ΠΑΟ (Δακούτρος, Καββαδίας, Φουστανάκης, Καλέσης)

Αποτελέσματα

Στις γυναίκες αγωνίστηκαν 13 ομάδες. Στον ημιτελικό γύρο διασταυρώθηκαν ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας (Θεοδωροπούλου, Χατζησαράντου, Τσολάκη, Νάσκαρη) με τον Λύγκα Πεντέλης (Βουτσινά, Παπαδοπούλου, Μπορονκάυ, Χαρμανίδου) και τη νίκη πήρε ο πρώτος με 45-24. Στη δεύτερη αναμέτρηση των ημιτελικών ο ΑΟΦΙΨ Ίριδα (Μπίζα, Καραμμήτσου, Χαντζή, Λιόλιου) πήρε τη νίκη με 45-31 κόντρα στον ΝΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Μυρωνίδου-Συμεωνίδου, Μολυβίδου, Χατζηφιλιππίδου, Κατσιλίδου). 

Μετά από μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να μπει στα μετάλλια, ο ΝΓΣ Ηρακλής κατάφερε στον μικρό τελικό να κερδίσει το χάλκινο κόντρα στον Λύγκας Πεντέλης και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Από 36-30 η Αθηνά Μυρωνίδου-Συμεωνίδου κατάφερε στην τελευταία αναμέτρηση με την Βάλια Βουτσινά να γυρίσει το σκορ στην ισοπαλία (41-41) και στο αβαντάζ ήταν αυτή που κέρδισε τον καθοριστικό πόντο για το τελικό 42-41. Στον μεγάλο τελικό ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας επικράτησε άνετα με 45-29 κόντρα στον ΑΟΦΙΨ Ίριδα και κατέκτησε τον τρίτο διαδοχικό τίτλο και τέταρτο συνολικά στην ιστορία του συλλόγου στο ομαδικό γυναικών.

Η τετράδα του ομαδικού γυναικών:
1. ΑΟ Αρίστων Παιανίας (Θεοδωροπούλου, Χατζησαράντου, Τσολάκη, Νάσκαρη)
2. ΑΟΦΙΨ Ίριδα (Μπίζα, Καραμήτσου, Χαντζή, Λιόλιου) 
3. ΝΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Μυρωνίδου-Συμεωνίδου, Μολυβίδου, Χατζηφιλιππίδου, Κατσιλίδου)
4. Λύγκας Πεντέλης (Βουτσινά, Παπαδοπούλου, Μπορονκάυ, Χαρμανίδου) 

Αποτελέσματα

IMG_0969.JPG

IMG_1142.JPG

 

Δελτία τύπου

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Κύπελλο Ακρόπολις 2024

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2024

Live Acropolis Cup 2024 
Results - Αποτελέσματα 2024

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib