Η σειρά αγώνων των ευρωπαϊκών κυπέλλων εφήβων/νεανίδων ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (10-11/2) με τις τελευταίες στάσεις και στα τρία όπλα: στην Κρακοβία για το ξίφος μονομαχίας, στη Σόφια για το ξίφος ασκήσεως και στην Πράγα για τη σπάθη.

 

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν συνολικά  τέσσερις νεάνιδες και τρεις έφηβοι από την Ελλάδα. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε, ανά διοργάνωση:

Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων/νεανίδων (U17)
10-11/2 | Κρακοβία (Πολωνία)

Ο Βασίλης Τσώκας, η Νεφέλη Ρασπόπτση από τον ΟΞΙΦ θα κάνουν ένα τελευταίο ταξίδι πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας τους, ενώ μαζί τους θα ταξιδέψει για την Πολωνία και η Μαρίλια Κέκελη από τον ίδιο σύλλογο. Έχουν δηλωθεί συνολικά 228 έφηβοι και 189 νεάνιδες. Συγκεκριμένα ο Τσώκας βρίσκεται στο Νο38 της ευρωπαϊκής κατάταξης και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει βαθμούς και να ανέβει σε υψηλότερες θέσεις.

Συμμετοχές εφήβων
Συμμετοχές νεανίδων

Ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης εφήβων/νεανίδων (U17)
10-11/2 | Πράγα (Τσεχία)

Η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) θα συμμετάσχει σε ακόμα μία διοργάνωση ευρωπαϊκού κυπέλλου και έχει «παρατεταμένη ταχύτητα» από το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο Βουκουρέστι. Η 15χρονη αθλήτρια θα κάνει το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το ευρωπαϊκό της Νάπολης κόντρα σε άλλες 94 αθλήτριες. 

Συμμετοχές νεανίδων

Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως εφήβων/νεανίδων (U17)
10-11/2 | Σόφια (Βουλγαρία)

Στους εφήβους θα πάρουν θέση στην πίστα ο Άρης Χιωτέλης (ΟΞ Γλυφάδας) και ο Χρήστος Τουλάκης-Μαρκάκης (ΑΟΞ Αιγάλεω), ενώ στις νεάνιδες η Μυρτώ Τσακάλη (ΟΞ Γλυφάδας). Ειδικά για τους δύο εφήβους είναι μία ευκαιρία να αποκτήσουν την αγωνιστική εμπειρία που τους λείπει λόγω ηλικίας (14 ετών) για τα επόμενα δύο χρόνια που θα αγωνίζονται στην κατηγορία. Συνολικά έχουν δηλωθεί 85 έφηβοι και 88 νεάνιδες.

Συμμετοχές εφήβων
Συμμετοχές νεανίδων

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib