Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο διοργανώσεις του εγχώριου αγωνιστικού προγράμματος για το Σαββατοκύριακο 16-17/3, το κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων U20 στην Κέρκυρα και το κύπελλο βετεράνων στο ΟΑΚΑ. 

Κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών/νέων γυναικών (U20)
16/3 | Κέρκυρα 

Για ακόμα μία χρονιά ο ΚΑΣ «ο Δαμοκλής» ανέλαβε μία από τις σημαντικές διοργανώσεις του ξίφους ασκήσεως, το τρίτο πανελλήνιο κύπελλο νέων U20. Τόσο το κύπελλο όσο και οι αγώνες ανάπτυξης για την κατηγορία U10 έγινε στη μνήμη του προπονητή Χρήστου Παπαγεωργίου.

Στους ημιτελικούς των νέων ανδρών ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) επικράτησε του Δημήτρη Γκίκα (ΑΞΙΑ) με 15-12 και ο Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) επικράτησε του Αντώνη Γκούμα (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-12. Στο μεγάλο τελικό μεταξύ των δύο αθλητών του συλλόγου του Αιγάλεω αυτός που επικράτησε ήταν ο Μπάλλος με 15-13, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη του νίκη στις φετινές διοργανώσεις της κατηγορίας και ολοκληρώνει τη χρονιά με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε πανελλήνια κύπελλα.

Στους ημιτελικούς των νέων γυναικών η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) νίκησε την Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας) με 15-12 και η Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕ Φλώρινας) νίκησε την Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ) με 15-10. Στον τελικό μεταξύ της Μπάλλου και της Ναΐδη η πρώτη επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και υπερασπίστηκε τον περσινό της τίτλο στην Κέρκυρα με σκορ 15-8. Η Μπάλλου στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία των νέων γυναικών κλείνει τη σεζόν με δύο χρυσά και ένα χάλκινο σε κύπελλα και τον πανελλήνιο τίτλο του πρωταθλήματος.

Η οκτάδα των νέων ανδρών:
1. Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
3. Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Τ3. Δημήτρης  Γκίκας (ΑΞΙΑ)
5. Μάνος Αποστολόπουλος (ΑΞΙΑ)
6. Μιχάηλ Σταυράκης (ΑΞΙΑ)
7. Φώτης Τσεντίδης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
8. Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Αποτελέσματα

Η οκτάδα των νέων γυναικών:
1. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ)
3. Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕΦ)
Τ3. Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ)
5. Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ)
6. Σοφία Καραγιαννίδου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
7. Ελεωνόρα Καββάδα (Δαμοκλής)
8. Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Screenshot_4.jpg

Screenshot_3.jpg

Κύπελλο βετεράνων
16/3 | ΟΑΚΑ

Η αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ φιλοξένησε το δεύτερο φετινό κύπελλο των βετεράνων αθλητών ξιφασκίας. Συμμετείχαν 27 ξιφομάχοι, 21 άνδρες και 6 γυναίκες και πραγματοποιήθηκαν αγώνες για άνω των 40 ετών (O40), με ενοποίηση των κατηγοριών 050 και O60-70.

Στους ημιτελικούς των ανδρών ο Ηλίας Διδασκάλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας - O60) νίκησε 10-7 τον Αγαπητό Παπαδημητρίου (ΑΕΚ - O40) και ο Νίκος Ξυνός (Σπάρτακος Κορινθίας - O40) νίκησε 10-9 τον Αρίστο Κουτσουφλάκη (ΟΣ Κηφισιά - Ο50). Στον τελικό ο Ξυνός μπόρεσε να επικρατήσει με σκορ 10-6 επί του Διδασκάλου.

Στις γυναίκες η Παναγιώτα Χαρμανίδου (Λύγκας Πεντέλης - O40) νίκησε στον ημιτελικό τη Δήμητρα Πιττάρα (ΑΣ Βικτόρια - Ο50) με 10-6 και η Αλεξάνδρα Λιόλιου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα - Ο40) νίκησε στον δεύτερο ημιτελικό την Καλλιόπη Ιωαννίδου (ΠΓΣ - Ο50) με 10-3. Στον τελικό η Λιόλιου πήρε τη νίκη στον τελευταίο και καθοριστικό πόντο με 10-9.

Θυμίζουμε ότι μεταξύ 27-28 Απριλίου η ΕΟΞ και ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας διοργανώνουν στο ΟΑΚΑ διεθνές κύπελλο βετεράνων και οι Έλληνες ξιφομάχοι θα έχουν την ευκαιρία να διασταυρώσουν τα σπαθιά τους με βετεράνους αθλητές από όλο τον κόσμο.

Η τετράδα των γυναικών Ο40:
1.Αλεξάνδρα Λιόλιου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
2. Παναγιώτα Χαρμανίδου (Λύγκας Πεντέλης)
3. Καλλιόπη Ιωαννίδου (Πανελλήνιος ΓΣ)
Τ3. Δήμητρα Πιτταρά (ΑΣ Βικτώρια)

Αποτελέσματα

Η τετράδα των ανδρών O40:
1. Νικόλαος Ξυνός (Σπαρτακος Κορινθιας)
2. Ηλίας Διδασκάλου  (ΑΟ ρίστων Παιανίας)
3. Αγαπήτος Παπαδημητρίου (ΑΕΚ)
Τ3. Αρίστος Κουτσουφλάκης (ΟΣ Κηφισιά)

Αποτελέσματα

Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib