Ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης πρόσθεσε άλλη μία διάκριση στην καριέρα του με τη βράβευση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) την Τετάρτη 13/3.

Μέλη της ΠΟΠΑ είναι οι σύνδεσμοι προπονητών των περισσότερων Ολυμπιακών αθλημάτων και εκείνοι είναι που αναδεικνύουν τον καλύτερο προπονητή ή την καλύτερη προπονήτρια της προηγούμενης χρονιάς, σε κάθε άθλημα. Μετά από ψηφοφορία που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών Ξιφασκίας (ΣΕΠΞ), ο Θανάσης Δελενίκας αναδείχθηκε ο καλύτερος προπονητής ξιφασκίας για το 2023.

Μαζί με την αθλήτριά του, Δώρα Γκουντούρα, κατέκτησαν συνολικά επτά μετάλλια μέσα στο 2023, τέσσερα σε παγκόσμια κύπελλα (ένα αργυρό και τρία χάλκινα), ένα χρυσό σε γκραν πρι, ένα χάλκινο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ένα χάλκινο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παράλληλα, οδήγησε την Εθνική ομάδα σπάθης σε ιστορικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, με μία 6η και μία 7η θέση σε παγκόσμια κύπελλα, την 7η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κρακοβίας και την 8η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μιλάνου.

Την απονομή στον Δελενίκα έκανε η Ξένια Αργειτάκη, αναπληρώτρια εκπρόσωπος τους ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της ΣΕΦΑΑ Αθήνας. Η ελληνική ξιφασκία είχε και άλλους δύο εκπροσώπους στην εκδήλωση, την πρόεδρο του ΣΕΠΞ και Ολυμπιονίκη, Δήμητρα Μαγκανουδάκη, και τον Δημήτρη Κάζαγλη, πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών Παραολυμπιακών αθλημάτων.

SPR_2749.JPG

SPR_2777.JPG

popa.jpg

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib