Μετά από εισήγηση της FIE, η EFC ανάθεσε στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας έκτακτη διοργάνωση μεταξύ 16-18 Ιουνίου που θα λειτουργήσει ως ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών μόνο για το ατομικό.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας (FIE) μετά από συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου έστειλε στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ξιφασκίας (EFC) τις εξής εισηγήσεις:

  • Η διοργάνωση των European Games στην Πολωνία (25-30/6) θα διατηρήσει την ιδιότητα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για το ομαδικό, για το οποίο θα συνυπολογιστεί και η βαθμολογία για την Ολυμπιακή πρόκριση
  • Οι ατομικοί αγώνες στα European Games στην Πολωνία (25-30/6) δεν θα έχουν ιδιότητα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και δεν θα έχουν συμμετοχή στη διαδικασία Ολυμπιακής πρόκρισης
  • Η EFC πρέπει να διοργανώσει μία ξεχωριστή διοργάνωση με χαρακτήρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ατομικών αγώνων εντός του μήνα Ιουνίου, πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μιλάνου που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο. Η βαθμολογία στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα ληφθεί υπόψιν και για την Ολυμπιακή πρόκριση.
  • Η FIE θα στηρίξει οικονομικά την νέα διοργάνωση

Με βάση τα παραπάνω η EFC ξεκίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διοργάνωση της Βουλγαρίας και θα κοινοποιήσει σύντομα περισσότερες πληροφορίες. 

Δελτία τύπου

  

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Πρόγραμμα αγώνων/ Προκήρυξη/ Αγωνιστικός Σχεδιασμός 2023-2024

Κύπελλο Ακρόπολις 2023

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2023

Live Acropolis Cup 2023 
Results - Αποτελέσματα 2023

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2023 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib