Το δεύτερο κατά σειρά επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών της ΕΟΞ, αυτό του ξίφους ασκήσεως, έφτασε στο τέλος του την Παρασκευή 15/9.  

Το πενθήμερο σεμινάριο του Ιταλού προπονητή χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέσω του προγράμματος ανάπτυξης Olympic Solidarity της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και μάλιστα καλύφθηκε το σύνολο των εξόδων και για τους προπονητές της επαρχίας (διαβάστε περισσότερα εδώ). Μέσα από τα εντατικά μαθήματα οι Έλληνες προπονητές και οι Ελληνίδες προπονήτριες πήραν πολύτιμες συμβουλές από τον Giovanni Bortolaso, έναν από τους κορυφαίους γνώστες ξιφασκίας στον κόσμο που φέρει και τον τίτλο του μετρ. Όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα απέκτησαν πολύτιμα εφόδια που πλέον μπορούν να εφαρμόσουν στις προπονήσεις των σωματείων τους προκειμένου να ανεβάσουν το επίπεδο των αθλητών τους. 

Συνολικά 12 άτομα πήραν το δίπλωμα παρακολούθησης του σεμιναρίου και ο Bortolaso φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας στην αυλαία της εκδήλωσης βράβευσε τον μετρ για την προσφορά του στην ξιφασκία με ένα χρυσό στεφάνι. Το παρών έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Ανέστης Κωστίδης εκ μέρους της ΕΟΞ, η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ξιφασκίας (ΣΕΠΞ) Δήμητρα Μαγκανουδάκη αλλά και μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες του ξίφους ασκήσεως, η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

 

 

 

Δελτία τύπου

  

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Πρόγραμμα αγώνων/ Προκήρυξη/ Αγωνιστικός Σχεδιασμός 2023-2024

Κύπελλο Ακρόπολις 2023

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2023

Live Acropolis Cup 2023 
Results - Αποτελέσματα 2023

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2023 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib