Στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης θα χτυπάει η καρδιά του ξίφους μονομαχίας το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου χάρη στο κύπελλο "Ξιφομάχος" που διοργανώνει για τρίτη διαδοχική χρονιά ο ομώνυμος σύλλογος ΑΣ Ξιφομάχος σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες.

Οι αγώνες που θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 200 ξιφομάχους διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΕΟΞ και με την στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς. Ο υπεύθυνος των αγώνων, Κωνσταντίνος Πασχαλίδης, τόνισε: «Ο Δήμος στέκεται αρωγός της προσπάθειας μας προσφέροντας το πλήρως εξοπλισμένο και ανακαινισμένο γήπεδο του για την τέλεση των αγώνων και τον ευχαριστούμε πολύ».

Την Παρασκευή 8/12 θα αγωνιστούν 19 μικροί και 20 μικρές ξιφομάχοι της κατηγορίας ανάπτυξης U10. Το  Σάββατο 9/12 θα διεξαχθεί το κύπελλο των ανδρών με 82 αθλητές και θα ακολουθήσουν το απόγευμα (16:00) οι αγώνες των παμπαίδων (U13) με 25 αθλητές. Την Κυριακή 10/12 θα διεξαχθεί το κύπελλο των γυναικών με 56 αθλήτριες και θα ακολουθήσουν το μεσημέρι (13:00) οι αγώνες των παγκορασίδων (U13) με 11 αθλήτριες.

Το κύπελλο ανδρών/γυναικών στην Καλαμαριά είναι το δεύτερο κατά σειρά από τα τρία βαθμολογούμενα κύπελλα της αγωνιστικής περιόδου και θα συνδιαμφώσει την πανελλήνια κατάταξη εν όψει των μεγάλων ραντεβού του 2024.

  • Στους άνδρες θα είναι παρών ο κάτοχος του πανελλήνιου τίτλου και νικητής του πρώτου κυπέλλου στην Πάτρα, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) αλλά και σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών, μεταξύ αυτών οι Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ), Αστέριος Τσώκας (ΟΞΙΦ), Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ), Στέλιος Φουστανάκης (ΑΛ Μεσσαράς), Γιαννος Μαρκόπουλος (ΟΣ Κηφισιάς), Γιώργος Μήνας (Σπάρτακος Κορινθίας) και Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας).
  • Στις γυναίκες θα είναι παρούσα η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2023 και νικήτρια του πρώτου κυπέλλου στην Πάτρα, Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) αλλά και οι Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Φανή Βαρβέρη (ΑΣ Φοίνικας Φλώρινας) και Μαρία Χαντζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα).

Βραβεύσεις για τα 50 χρόνια της Ελληνικής Ξιφασκίας
Πρέπει να αναφερθεί ότι το Σάββατο 9/12 στις 12:00 ο ΑΣ Ξιφομάχος έχει προγραμματίσει ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 ετών ξιφασκίας στην οποία θα τιμηθούν ξιφομάχοι που έχουν προσφέρει στο άθλημα.

Συμμετοχές Α/Γ
Προκήρυξη
Live αποτελέσματα Α/Γ
Live αποτελέσματα U10/U13

 AFISA_KYPELLO_XIFOMACHOS.jpg

 

 

Δελτία τύπου

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Κύπελλο Ακρόπολις 2024

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2024

Live Acropolis Cup 2024 
Results - Αποτελέσματα 2024

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib