Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες ξιφομάχοι θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση μετά από 1,5 μήνα με το γκραν πρι της Σεούλ τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου βρίσκονται ήδη στην Νότια Κορέα και θα αγωνιστούν απευθείας στο ταμπλό των 64 τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Απριλίου. Οι δύο Ελληνίδες επιστρέφουν στους αγώνες μετά το παγκόσμιο κύπελλο του Σιντ-Νίκλαας στο Βέλγιο στα μέσα του Μαρτίου. Η Γεωργιάδου βρίσκεται από τη Μεγάλη Δευτέρα στη Σεούλ για προπονητικό καμπ μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές από την ακαδημία του Κρίστιαν Μπάουερ. Η Γκουντούρα από την άλλη συμμμετείχε σε προπονητικό καμπ στην Τιρένια της Ιταλίας από τις 22 μέχρι τις 29 του Απριλίου και προσγειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στη Νότια Κορέα. Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει να εγκλιματιστεί στις συνθήκες και την ώρα προκειμένου να είναι έτοιμη τη Δευτέρα για δυνατές μάχες.

Στο γκραν πρι έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν 135 αθλήτριες από 27 χώρες του κόσμου. Το επίπεδο θα είναι υψηλότατο μιας και από τις 30 καλύτερες αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης θα λείπουν μόνο τρεις, η Κινέζα Γιάκι Σάο (Νο12), η Κορεάτισσα Σεμπίν Τσόι (Νο17) και η Αζέρα Άνα Μπάστα (Νο19). Πέρα από Νο3 του ταμπλό, η Γκουντούρα επιστρέφει ως υπερασπίστρια του τίτλου, αφού στην ίδια διοργάνωση πέρυσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Η Γεωργιάδου από την άλλη βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης της FIE και θα επιδιώξει να ανέβει ξανά στο παγκόσμιο βάθρο μετά το παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου το Νοέμβριο. Ανάμεσα από το γκραν πρι της Σεούλ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες απομένουν μόνο δύο μεγάλες διοργανώσεις για τη φετινή χρονιά, το παγκόσμιο κύπελλο του Πλόβντιβ τον Μάιο (17-18/5) και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας τον Ιούνιο (20/6).

Συμμετοχές
Live μετάδοση
Live αποτελέσματα
 

Δελτία τύπου

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Κύπελλο Ακρόπολις 2024

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2024

Live Acropolis Cup 2024 
Results - Αποτελέσματα 2024

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib