Ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι περήφανος για την αθλήτριά του. 

Για το αίσθημα περηφάνιας που έχει για την αθλήτριά του μετά την ολοκλήρωση άλλου ενός Ολυμπιακού κύκλου, τόνισε: «Από όταν είχα δει μικρή τη Δώρα να δοκιμάζει ξιφασκία στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας είχα φανταστεί αυτή τη στιγμή, ότι θα γίνει Ολυμπιονίκης. Δεν ξέρω αν φτάνει η λέξη "περήφανος" για να χαρακτηρίσω το τι αισθάνομαι για τη Δώρα. Είναι ένα παιδί τόσο πολύ σπάνιο, τόσο δυνατό και τόσο συγκροτημένος άνθρωπος. Είναι πολύ αποφασισμένη και στοχοπροσηλωμένη σε αυτό που θέλει να κάνει. Γι αυτό και έχουμε ταιριάξει τόσο πολύ. Οι απαιτήσεις μου είναι πάρα πολύ υψηλές, οι απαιτήσεις της είναι πάρα πολύ υψηλές και μόνο έτσι θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Δεν θα σταματήσω μέχρι να πάρει Ολυμπιακό μετάλλιο».

Κατά την εξέλιξη του αγώνα του προημιτελικού κόντρα στη Γαλλίδα Μανόν Απίτι Μπρουνέ, ο Δελενίκας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του προς τη διαιτησία και τις αποφάσεις που καθόρισαν το τελικό 15-13: «Δεν γίνεται αυτή η αθλήτρια, μετά από τη σημερινή της εμφάνιση και την αδικία που έγινε σήμερα, να μην έχει μετάλλιο. Κατά τη γνώμη μου το παιχνίδι έπρεπε να έχει τελειώσει πολύ νωρίτερα υπέρ μας. Έγιναν κραυγαλέα λάθη από την αρχή που μας ανάγκασαν να χαλάσουμε και τα βίντεο από νωρίς. Το ξέραμε πως είναι ντέρμπι αυτό το παιχνίδι, πως θα πάει ψηλά το σκορ. Η Δώρα έκανε κατά γράμμα την τακτική που είχαμε καταστρώσει, αλλά και σε αυτό το παιχνίδι. Ακολούθησε κατά γράμμα όλη τη μέρα την τακτική που είχαμε χτίσει από πριν και ενσωμάτωσε αμέσως κάποια πράγματα που της είπα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν μιλάω ποτέ για την διαιτησία, όταν χάνουμε, χάνουμε. Σήμερα όμως αυτό το πράγμα που ζήσαμε είναι κρίμα και άδικο για τη Δώρα».

Ήταν συγκεκριμένοι οι άνθρωποι και οι φορείς που στήριξαν τον ίδιο στο έργο του μέχρι αυτή τη στιγμή καταξίωσης και ήταν η στιγμή να τους ευχαριστήσει: «Αρκετοί άνθρωποι είναι αυτοί που θέλω να ευχαριστήσω, τους γονείς μου και την οικογένειά μου για την αγάπη τους και για την στήριξή τους, τη γυναίκα μου που είναι είναι βράχος δίπλα μου. Τους φίλους μου που είναι πραγματικά δίπλα μου. Τους ευχαριστώ όλους αυτούς μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί με έχουν ακούσει πολλές φορές να είμαι πιεσμένος και έχουν κάνει τα πάντα για να ηρεμήσουν και να μου δώσουν κίνητρο για τη συνέχεια. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον κύριο Καπράλο για τη στήριξή του και για τη βοήθειά του αυτά τα χρόνια και την οικονομική και την ψυχολογική υποστήριξη που μας έχει δώσει, καθώς και τον πρόεδρο της ΕΟΞ, κύριο Λιγνό. Τους ευχαριστούμε πολύ, ένα μεγάλο συγγνώμη που δεν καταφέραμε να φέρουμε μετάλλιο».

Για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ελληνικό δίδυμο, η συνέχεια της προσπάθειας στον επόμενο Ολυμπιακό κύκλο έχει προαπαιτούμενα: «Θέλω να πιστεύω ότι σε τέσσερα χρόνια θα είμαστε στο Λος Άντζελες. Θα δούμε πώς θα κυλήσει η συνέχεια. Εξαρτάται από πολλά και ένα πολύ βασικό είναι ο βιοπορισμός της Δώρας. Χρειάζεται περισσότερη στήριξη. Χρειάζεται ανθρώπους που θα την βοηθήσουν οικονομικά για να μπορεί να συνεχίσει αυτό που κάνει με τον ίδιο ζήλο. Μην ξεχνάμε ότι οι αθλητές στην Ελλάδα είναι κατά κύριο λόγο ήρωες. Ο στόχος μου για τη Δώρα, όπως και για κάθε αθλητή μου, είναι να την βοηθήσω γενικότερα στην ζωή της και όπου με χρειαστεί θα είμαι πάντα δίπλα της».

452050265_532053105818534_2117801054825386077_n.jpg

Δελτία τύπου

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Πρόγραμμα αγώνων/ Προκήρυξη/ Αγωνιστικός Σχεδιασμός 2024-2025

Κύπελλο Ακρόπολις 2024

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2024

Live Acropolis Cup 2024 
Results - Αποτελέσματα 2024

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib