Καλωσήλθατε στην Ε.Ο.Ξ.

ioannis lignos xairetismos siteΑγαπητοί φίλες και φίλοι,
Χαρά μας που σας καλωσορίζουμε στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για οτιδήποτε σχετίζεται με το άθλημα μας: Τα τελευταία γεγονότα, αποτελέσματα αγώνων και διοργανώσεων, photo galleries & videos από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, διαδραστικές ενέργειες στα social media καθώς και καινούργιες πλατφόρμες συνεργασίας.
Εργαζόμαστε ήδη ώστε να είναι το συντομότερο στη διάθεση σας, ένα περιεκτικό, εξελιγμένο πεδίο ενημέρωσης γύρω από την ελληνική ξιφασκία.
Σκοπός μας, η επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ξ. να μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο, ενημερωμένο και χρήσιμο χώρο. Να αναδειχθεί ώς ηλεκτρονικό «εργαλείο» πληροφόρησης, ειδήσεων, γνώσης αλλά και συνεργασίας, για συλλόγους, προπονητές, αθλητές, καθώς και για κάθε φίλο του αθλήματος, με γνώμονα την αγάπη και το πάθος όλων μας για την ξιφασκία!
Ο ιστότοπος της Ε.Ο.Ξ. είναι υπό κατασκευή και ζητάμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα την υπομονή και ανοχή σας, υποσχόμενοι την αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών του, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε σύντομα, το σύγχρονο, το πολύ εύχρηστο και λειτουργικό site, το οποίο θα αποτελέσει μέσo συνεργασίας και ανάπτυξης.
Ευελπιστούμε επίσης, το νέο site της Ομοσπονδίας να λειτουργήσει ως γέφυρα κατεύθυνσης προς μια εποικοδομητική επικοινωνία και πληροφόρηση, για να δημιουργήσουμε από κοινού την επόμενη ημέρα, το «αύριο» της Ελληνικής Ξιφασκίας.
 
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Λιγνός
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας
 

 Tην 6η θέση κατέκτησε η ομάδα της σπάθης γυναικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια/Τουρκία.

Συγκεκριμένα οι αθλήτριες μας (Γεωργιάδου, Γκουντούρα, Μπένου, Παϊζη) στο ταμπλό των «16» κέρδισαν την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν με σκορ 45-37, στη συνέχεια στο ταμπό των «8» έχασαν από την ομάδα της Ουκρανίας με σκορ 45-35 ενώ στην προσπάθεια τους για τις θέσεις «5 – 8» βρέθηκαν απέναντι από την ομάδα της Γερμανίας όπου και επικράτησαν με σκορ 45-37 ενώ για τις θέσεις «5-6» έχασαν από την ομάδα της Ισπανίας με σκορ 45-25 (συνολικά συμμετείχαν 13 ομάδες).

Ελληνική εκπροσώπηση είχαμε και στην διαιτησία με τον διεθνή διαιτητή μας κ. Δουβή Ανδρέα (προσκεκλημένος από τη F.I.E) να δίνει το παρόν στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών/Σεούλ και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα/Αττάλεια αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές για την συμμετοχή του σε ημιτελικούς και τελικούς αγώνες.

Στο εσωτερικό η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο (25-26/6) με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σπάθης Παμπαίδων – Παγκορασίδων όπου αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 130 αθλητές & αθλήτριες. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ.

 

 

Δελτία τύπου

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Καλεντάρι

Κύπελλο Ακρόπολις 2022

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2022

Live Acropolis Cup 2022 
Results - Αποτελέσματα 2022

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

olympia 2022 logo

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib