Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας έβγαλε Δελτίο Τύπου με τις αθλήτριες που διεκδικούν θέση στο Ολυμπιακό βάθρο στη σπάθη γυναικών και η Δώρα Γκουντούρα είναι ανάμεσά τους.

Η Δώρα Γκουντούρα βρίσκεται από την Κυριακή 7 Ιουλίου σε ιταλικό προπονητικό κέντρο υψηλού αθλητισμού προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το τελευταίο πανελλήνιο πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο ήταν αυτό του ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών και νέων γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ μεταξύ 29-30 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκε επίσημα από τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση η απόφαση για μετεγκατάσταση της ελληνικής ξιφασκίας σε μόνιμη έδρα στην Παιανία, ένα διαχρονικό αίτημα του αθλήματός μας για το οποίο επιτέλους βρέθηκε λύση με συντονισμένες ενέργειες της ΕΟΞ, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση και του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνου Χαλιορή.

Τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ το πανελλήνιο πρωτάθλημα σπάθης παμπαίδων/παγκορασίδων, με το οποίο έκλεισε η αγωνιστική χρονιά στο όπλο.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib