Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στο Κάιρο της Αιγύπτου χάρη στη γυναικεία ομάδα σπάθης που κατέκτησε την 10η θέση και έγραψε ιστορία για τη χώρα μας.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου στην σπάθη των γυναικών συνέχισε την ιστορία που γράφτηκε στη Βουδαπέστη το 2019 από τη Δώρα Γκουντούρα κατακτώντας το 2ο διαδοχικό χάλκινο της χώρας μας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της τρίτης μέρας του παγκόσμιου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών περιλάμβανε τους προκριματικούς γύρους στη σπάθη γυναικών και στο fleuret ανδρών. Η Ελλάδα συμμετείχε στους αγώνες με τις Κλαίρη Μπένου (ΑΕΚ), Μαρίνα Παΐζη (ΑΣΞ Βικτώρια) και Νίκο Κοντοχριστόπουλο (ΑΟΞ Αιγάλεω), Ηλία Γιάννο-Ρίζο (ΑΟΞ Αιγάλεω) αντίστοιχα.

 Έξι ελληνικές συμμετοχές είχαμε στη δεύτερη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών, 2 στο fleuret γυναικών και 4 στο épée των ανδρών.

Σήμερα 15/7 ξεκίνησε και επίσημα το 68ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας ανδρών/γυναικών το οποίο διεξάγεται στο Κάιρο της Αιγύπτου. Είναι η 3η φορά που η διοργάνωση φιλοξενείται σε αφρικανικό έδαφος στην ιστορία του θεσμού, μετά το 1949 (Κάιρο) και το 1997 (Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική). 

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib