Τυπική διαδικασία ήταν, χτες (Τετάρτη) η τακτική συνέλευση για την επικύρωση του απολογισμού της ΕΟΞ για το 2012, αλλά αναπόφευκτη κατά το γράμμα του αθλητικού νόμου.

Εντελώς τυπική, μια και στην πραγματικότητα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας, κατά την εκλογική γεν. συνέλευση τον περασμένο Οκτώβριο, είχε αποσπάσει ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων της για την προηγούμενη 4ετία (2008-2012). Τεκμηριωμένα, λοιπόν, ειπώθηκε και πάλι ότι οι “επιδόσεις” της ΕΟΞ ήταν σπουδαίες τον προηγούμενο χρόνο. Στον αγωνιστικό τομέα αποκορύφωμα των εξαιρετικών αποτελεσμάτων της ξιφασκίας ήταν, βέβαια, η 5η ολυμπιακή θέση της Βουγιούκα, πέρα από το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό και τις δύο πρωτιές της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ σημαντικές ήταν και οι διακρίσεις στις νεανικότερες κατηγορίες (Νάκης, Κοντοχριστοπούλου, Σακελλαρίου, Δήμκου, Γιακουμάτος, Γκουντούρα, Χούρι Μ. κ.α).

Η αξία, ωστόσο, της επιτυχημένης αυτής παρουσίας γίνεται μεγαλύτερη, επειδή, όπως αποκαλύφθηκε, παρά τα στριμόχωρα δεδομένα, χάρις σε μια προσεκτική και νοικοκυρεμένη πολιτική, εξασφαλίστηκε για το 2013 κι ένα ταμειακό υπόλοιπο περίπου 111.000 ευρώ (!). Κι όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΟΞ, Μανώλης Κατσιαδάκης «το ποσό αυτό θα μας κρατήσει στη ζωή, σε περίπτωση που ο φετινός προϋπολογισμός περικοπεί κατά 70% σε σχέση με τον περυσινό, όπως ακούγεται…».

Εκείνο, εν τέλει, που αξίζει, πρωτίστως, να κρατήσουμε από τη γεν. συνέλευση είναι η θέληση της ΕΟΞ να σταθεί στα πόδια της, κάτω από τις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται και να επιβιώσει με αξιοπρέπεια. Το πιο σημαντικό είναι, μάλιστα, ότι στην προσπάθεια αυτή έχει την κατανόηση και τη στήριξη των σωματείων και όλων των ανθρώπων της ξιφασκίας, οι οποίοι και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση με την ομόφωνη ψήφιση των

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib