Με τη συμμετοχή να ξεπερνάει κάθε προσδοκία και να αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία Παγκοσμίων Κυπέλλων της Σπάθης Γυναικών

συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το «Κύπελλο Ακρόπολις», που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Αγωνίστηκαν 200 αθλήτριες από 33 χώρες σε μία διοργάνωση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μιας και οι κορυφαίες αθλήτριες ήρθαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν 14 αθλήτριες, ενώ στο ομαδικό που θα διεξαχθεί την Κυριακή θα αγωνιστούν οι: Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου,Μαρίνα ΠαΪζη, Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου.

Στην πρώτη ημέρα των αγώνων η Ελλάδα πανηγύρισε δύο προκρίσεις στο ταμπλό των «64» με τις Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου.

Η αθλήτρια της ΑΕΚ βρέθηκε κατευθείαν στο κεντρικό ταμπλό, ενώ η Γεωργιάδου σημείωσε δύο σημαντικές νίκες στη νοκ άουτ φάση. Αρχικά νίκησε την Μπαζένοβα (Ρωσία) με 15-9 και στη συνέχεια επικράτησε με 15-13 της Κατονά (Ουγγαρία) για να πανηγυρίσει την πρόκριση στο κεντρικό ταμπλό.

Ένα γύρο πριν το κεντρικό ταμπλό σταμάτησε η πορεία της Μαρίνας Παΐζη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε την Τακασίμα (Ιαπωνία) με 15-14 και στη συνέχεια ηττήθηκε από την Φούνκε (Γερμανία) με 15-8.

Η Ελευθερία Τριανταφύλλη ηττήθηκε από την Γκουνιάτοβα (Αζερμπαϊτζάν) με 15-8 και αποκλείστηκε, ενώ η Κλαίρη Μπένου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πριχόντκο (Καζακστάν) και γνώρισε την ήττα με 15-7. Οι υπόλοιπες Ελληνίδες αθλήτριες δεν κατάφεραν να περάσουν από τους ομίλους.

 Οι υπόλοιπες αθλήτριες  μας :  Μαυρικάκη, Κωνσταντακοπούλου, Δούκα, Σαφαρή, Χρηστέα, Κεφαλά, Γώγου, Γαζεπίδη, Μπουμπούκη  αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib