Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με την ονομασία "Κύπελλο Ακρόπολις" στη Σπάθη Γυναικών

με την συμμετοχή 198 αθλητριών. Ο σημαντικότερος θεσμός ξιφασκίας στη χώρα μας συνεχίζει και φέτος την παράδοση μιάς από τις πλέον καταξιωμένες διοργανώσεις του αθλήματος παγκοσμίως. 

Οι αγώνες πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του " Ερρίκος Ντυνάν" Hospital Center. Το Aθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι χορηγός επικοινωνίας της σημαντικής και βαθμολογούμενης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο διοργάνωσης. 

Από το πρωί ξεκίνησε η φάση των ομίλων όπου συμμετείχαν όλες οι Ελληνίδες αθλήτριες εκτός από την  Δώρα Γκουντούρα  η οποία έχει περάσει απευθείας στο κυρίως ταμπλό. 

Από τους ομίλους η χώρα μας πανηγύρισε τρεις προκρίσεις.

Η Δέσποινα Γεωργιαδου πέρασε τον πρώτο γύρο με πέντε νίκες και μια ήττα. Συνέχισε την προσπάθεια της στο ταμπλό των νοκ άουτ (128) χωρίς αγώνα. Προκειμένου να "μπει" στους "64" βρέθηκε αντιμέτωπη με την Γαλλίδα Τελαντιέρ την οποία κέρδισε με σκορ 15/12 πετυχαίνοντας την πρόκρισή της για το αυριανό ταμπλό των "64".

Η Μαρίνα Παϊζη στο ταμπλό των νοκ άουτ έχασε από την Κομπαγιάσι/Ιαπωνία με σκορ 15/11 ενώ η Ελευθερία Τριανταφύλλη έχασε από την  Λίμπαχ/Γερμανία με σκορ 15/4..

Οι υπόλοιπες αθλήτριες μας (Κλαίρη Μπένου, Αννα Δούκα, Αρτεμις Χρηστέα, Μαρία Γαζεπίδη, Ελένη Γώγου, Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου, Ισμήνη Κοντογιώργη, Αθηναϊς Μαυρικάκη, Κυριακή Σαφαρή & Ευαγγελία Συντυχάκη αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. 

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο Σάββατο (07/3) με το ταμπλό των "64".  Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11 και τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 17:00. Την Κυριακή (08/3) θα διεξαχθούν τα ομαδικά αγωνίσματα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Νίκησε με το σπαθί σου

nikise me to spathi sou

Copyright © 2021 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib