Νέα δοκιμασία έχει μπροστά της η Βάσω Βουγιούκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Αντάλεια της Τουρκίας (15-16/3).

Η πρωταθλήτριά μας μπαίνει στη μάχη τη 2η ημέρα των αγώνων (Σάββατο) απ' ευθείας στις «64», χάρις στην υψηλή θέση της στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 6 στον κόσμο). Θα γνωρίζει, μάλιστα, ασφαλώς ότι τα βλέμματα του κοινού θα είναι στραμμένα πάνω της, με αφορμή τη "μεταγραφολογία" που αναπτύχθηκε γύρω από το όνομά της και το έντονο ενδιαφέρον της τουρκικής ομοσπονδίας ξιφασκίας να την πείσει να αγωνίζεται με τα χρώματά της, μέσα από μια δελεαστική πρόταση.

 

Δυστυχώς για τη Βουγιούκα αυτό τον καιρό εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από επίμονη γρίπη και δέκατα πυρετού που την έχουν εμφανώς εξαντλήσει. Το χειρότερο; Απέφυγε ως τώρα να ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή από το φόβο εμπλοκής των συστατικών της αντιβίωσης σε τυχόν έλεγχο αντιντόπινγκ κοντρόλ και, φυσικά, κάθε άλλο παρά σε καλή φυσική κατάσταση βρίσκεται.

Εξάλλου, το ερχόμενο Σαβ/κο (16-17/3) έχουμε δύο ακόμα συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα ξίφους ασκήσεως, αλλά αυτές με γονική κάλυψη. Συγκεκριμένα ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος αγωνίζεται στη Βενετία (διοργάνωση Ανδρών), ενώ η (16χρονη) αδελφή του, Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, θα πάρει μέρος σε αντίστοιχη διοργάνωση Νέων –20 στο Βελιγράδι.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib