Μεγάλος Πρωταγωνιστής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Πανκορασίδων Ξίφους Μονομαχίας ο Λ.Ο. Βάρης με την κατάκτηση των 2 Χρυσών Μεταλλίων στα ομαδικά αγωνίσματα.

            Στα ατομικά Πρωταθλητές Ελλάδος ανακηρύχθηκαν ο Βασίλης Τσώκας (Ο.ΞΙ.Φλώρινας) και Αναστασία Ανθοπούλου (Α.Σ. Ξιφομάχος).

            Αναλυτικότερα,

συνολικά 92 αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Πανκορασίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ 25-27 Ιουνίου. Στα ομαδικά, 9 ομάδες αγοριών και 9 κοριτσιών αγωνίσθηκαν μετά από πολύμηνη αποχή λόγω COVID-19 μιας και το 2020 η αντίστοιχη διοργάνωση είχε ματαιωθεί.

            Στα αγόρια οι Τσώκας Β. (Ο.ΞΙ.Φ) κέρδισε τον Πάλυβο Χ. (Λ.Ο.Βάρης) στον Τελικό ενώ στην 3η θέση ήταν οι Κίμες Α. και Βέλλιος Α. (Ο.ΞΙ.Φ.). Στο ομαδικό Πρωταθλητής ήταν ο Λ.Ο.Βάρης μετά από έναν συγκλονιστικό Τελικό (44-45 τον ΟΞΙ.Φλώρινας). Το Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε η Ίριδα Ψυχικού.

            Στα κορίτσια η Ανθοπούλου Α. (Α.Σ.Ξιφομάχος) κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο, η Δημοσθένους Ν. (ΠΑΣ Γιάννενα) το Αργυρό, η Ρασπόπτση Ν. (Ο.ΞΙ.Φλώρινας) και η Σαλαβούρα Α. (Λ.Ο.Βάρης) τα Χάλκινα Μετάλλια. Στο ομαδικό το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε η Λ.Ο.Βάρης, το Αργυρό ο Ο.ΞΙ.Φλώρινας και το Χάλκινο η Μεσόγειος Ραφήνας.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους νικητές και τις νικήτριες!

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους Διαιτητές μας για την στήριξη και την επιμέλεια στα καθήκοντά τους !

Διαιτητές Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων Παγκορασίδων Ξίφους Μονομαχίας: Παναγιωτακοπούλου Άννα, Μπούντρης Ντονάτος, Παπαγεωργίου Χρήστος, Μαρκόπουλος Γιάννος, Μακρής Δημήτρης, Νικολόπουλος Δημήτρης, Τσώκας Αστέριος, Ηλιάδης Ιορδάνης, Πλυτά Ραφαέλα

Υπεύθυνος διαιτησίας : Σαΐνης Χρήστος, γραμματεία : Παναγιώτης Γεροσίδερης, υπεύθυνη εισόδου : Ψωφάκη Θένια

Επίσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας γιόρτασε την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΜΕΡΑ κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων Παγκορασίδων Ξίφους Μονομαχιας! Όλες οι αθλήτριες και οι αθλητές εμαθαν για τους Ολυμπιακους Αγώνες, τις Ολυμπιακες αξίες και την σημασία τους στην ζωή μας απο την 8η Ολυμπιονίκη στην Αθηνα το 2004 Δημητρα Μαγκανουδακη και εστειλαν τις ΕΥΧΕΣ τους στην Δώρα Γκουντούρα!

Οι αγώνες μεταδόθηκαν από την σελίδα της ΕΟΞ στο FACEBOOK ζωντανά!

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις των Νικητών – Νικητριών καθώς και φωτογραφικό υλικό  στην Σελίδα FACEBOOK της ΕΟΞ  https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation

Έτσι, στα πλαίσια της προσπάθειας επανεκκίνησης του αθλήματος στη Χώρα και μετά την πετυχημένη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων – Νεανίδων και Παμπαίδων – Πανκορασίδων, σειρά έχει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Γυναικών με την διεξαγωγή του Ξίφους Ασκήσεως στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή 2 (ατομικά), το Σάββατο 3 (ατομικά) και την Κυριακή 4 Ιουλίου (ομαδικά) και αντίστοιχα της Σπάθης Σάββατο (ατομικά) και Κυριακή (ομαδικά) στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Δημητριάδης» - Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Παρακολουθείστε τα αποτελέσματα στο: http://www.fencingworldwide.com/fr/

FIRSTINDIVW260621

FIRSTINDIVM250621

FIRSTTEAMW260621

FIRSTEAMM270621

 

ΔΣ ΕΟΞ

#MyGreekFencing

6 Απριλίου! - Συμμετέχουμε με #whitecard

Copyright © 2021 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib