Η ελληνική ψυχή "μίλησε" στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Αντάλεια και έκανε ξανά περήφανη την ελληνική ξιφασκία.

Η πρωταθλήτρια μας Βάσω Βουγιούκα, ύστερα από μια ονειρεμένη εμφάνιση, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και "τρέλανε" για τα καλά τους διοργανωτές, που διατηρούν πάντα ζωηρό το (μεταγραφικό) ενδιαφέρον τους γι' αυτήν. Κάτι το οποίο φάνηκε πολλές φορές μέσα κι από το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.

 

Η 3η θέση πρέπει να πούμε ότι είναι η ψηλότερη που κερδίζει η Βουγιούκα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το πιο αξιομνημόνευτο όμως έχει να κάνει με το ότι αγωνίσθηκε εμφανώς εξαντλημένη από την επίμονη ίωση που την ταλαιπωρεί αφάνταστα τις τελευταίες βδομάδες. Παρά ταύτα, παίζοντας απ' ευθείας στις «64», σημείωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες νοκ άουτ μέχρι τα ημιτελικά (Οστόγσκσα/Πολωνία 15/9, Κισιάλιοβα/Λευκορωσία 15/4, Γκουλότα/Ιταλία 15/10, Μουχάμαντ/ΗΠΑ 15/9), για να μείνει έξω από τον τελικό από την Ουκρανή, Όλγα Καρλάν (6/15), που κατέκτησε και το χρυσό.

Λαμπρές εμφανίσεις τα αδέλφια Κοντοχριστόπουλου

Το εξαιρετικό Σαβ/κο για την ελληνική ξιφασκία συμπλήρωσαν δύο ακόμα επιτυχημένες εμφανίσεις μας σε Παγκόσμια Κύπελλα στο ξίφος ασκήσεως. Πρωταγωνιστές σε αυτές ήταν τα αδέλφια Κοντοχριστόπουλου, που οφείλουν, μάλιστα, τη συμμετοχή τους σε... γονική χορηγία. Ειδικότερα:

  •  Ο Nίκος Koντοχριστόπουλος (62ος σε 126 αθλητές) κέρδισε τους πρώτους του βαθμούς (3β.) το 2013 για την παγκόσμια κατάταξη Ανδρών στο Grand Prix της Βενετίας, όπου αποκλείστηκε στο 2ο αγώνα νοκ άουτ «για τους 32» από τον Ιταλό, Κασάρα (κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο !), τον οποίο είχε νικήσει στο Παγκόσμιο Νέων το 2010.
  •  Η 16χρονη Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου έφερε, επίσης, το καλύτερο γενικά φετινό της αποτέλεσμα, καθώς σημείωσε δύο νίκες νοκ άουτ (Τζέρικο/Καναδάς 15/8, Πόζαν/Ιταλία 15/11) και κατατάχτηκε 5η στο Βελιγράδι (Παγκόσμιο Νέων –20) με αντίκρισμα 14β. στην παγκόσμια κατάταξη.
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib