Ευχάριστα μάς ξάφνιασαν οι σπαθίστες μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουδαπέστης , το οποίο, ας σημειωθεί, ήταν χαρακτηρισμένο ως Grand Prix του θεσμού με αυξημένη βαθμολογία. Μέσα από ένα πολύ δυνατό συναγωνισμό, λοιπόν, οι δύο από τους τρεις εκπροσώπους μας (Τσουρούτας & Ντουράκος) κατάφεραν να πλασαριστούν στους «64» και να κερδίσουν έτσι τους πρώτους βαθμούς μας το 2013 στην παγκόσμια κατάταξη σπάθης. Από τρεις βαθμούς ο καθένας. Η προσπάθειά τους, μάλιστα, αξίζει ιδιαίτερης μνείας, μια και ολόκληρο το κόστος του ταξιδιού καλύφθηκε από τους ίδιους.

Συγκεκριμένα, στην κατάταξη των αγώνων στη Βουδαπέστη (121 συμ/χές):
• O (πρωταθλητής Ελλάδος) Γιώργος Τσουρούτας ήταν 45ος, αφού ηττήθηκε για τη «φάση των 32» από τον Ουκρανό, Στουρμπάμιν (7/15).
• Ο Τζέισον Ντουράκος ήταν 61ος, αφού προηγουμένως για τους «32» κυνήγησε με πείσμα την έκπληξη κόντρα στον (τρεις φορές νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου «Ακρόπολις») Γερμανό, Λίμπαχ (13/15), που έφτασε μέχρι το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης (!).
Αντίθετα χαμηλά, εδώ, έμεινε ο Βαγγέλης Σαρρής (113ος).

Ικανοποιητική εμφάνιση είχαμε, όμως, και από τη Γιάννα Χρήστου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας Γυναικών στη Βαρκελώνη. Η κάτοχος 8ης ολυμπιακής θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας έχασε, μάλιστα, για μια ανάσα την πρόκρισή της στις «64» και κατατάχτηκε 66η σε 198 αθλήτριες. Γεγονός που υπογραμμίζει ότι ακόμα και τώρα παραμένει πάντα υπολογίσιμη μονάδα στο συγκεκριμένο όπλο. Στους ίδιους αγώνες μια άλλη Φλωρινιώτισσα, η Φανή Βαρβέρη, βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα (195η). Κι αυτές οι συμμετοχές έγιναν με επιβάρυνση των δύο αθλητριών.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib