Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή τα Πανελλήνια Κύπελλα Σπάθης και Ξίφους Μονομαχίας στα Ιωάννινα και Φλώρινα! Και στους δύο αγώνες ήταν παρών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Ιωάνννης Λιγνός, ο οποίος δήλωσε:

« Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές των αγώνων ΟΞΙΦ και Α. Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την υψηλή ποιότητα αγώνων που πέτυχαν. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των μικρών μας αθλητών. Η μεγάλη συμμετοχή και η χαρά στα μάτια των παιδιών μας, μάς κάνει υπερήφανους και ταυτόχρονα μας γεμίζει υποχρεωσεις για ένα καλύτερο αύριο της Ελληνικής Ξιφασκιας!»

Εκτος από την Ελλάδα, αγώνες έγιναν και στην Γερμανία με πολύ καλές εμφανίσεις!  

  • Η ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΜΥΡΣΙΝΗ (ΑΟΞ ΑΙΓΑΛΕΩ) βγήκε 11η και ΝΑΣΚΑΡΗ ΑΡΙΑΔΝΗ (Ο.Ξ.ΓΛΥΦΑΔΑΣ) 54η ανάμεσα σε 167 αθλήτριες στο Ευρωπαικό Κύπελλο Ξίφος Aσκήσεως Νεανίδων – TAUBERBISCHOFSHEIM
  • Η ΜΟΥΡΙΚΗ ΑΡΓΥΡΕΝΙΑ (ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ) βγήκε 21η ανάμεσα σε 201 αθλήτριες στο Ευρωπαικό Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Νεανίδων - Heidenheim
  • ΤΖΟΒΑΝΗΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ (ΑΟΞ ΑΙΓΑΛΕΩ)  βγήκε 78ος ανάμεσα σε 149 αθλητές στο στο Ευρωπαικό Κύπελλο Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων – Esslingen!

Τα παρακάτω Δελτία Τύπου γράφτηκαν από τους Συλλόγους που διοργάνωσαν τα Πανελλήνια Κύπελλα 29-31 Οκτωβρίου 2021:

Πανελλήνιο Κύπελλο Σπάθης ¨Η ΕΥΡΟΙΑ¨ 2021 στις κατηγορίες Εφήβων - Νεανίδων, Παμπαίδων - Παγκορασίδων, και Ανάπτυξης Παμπαίδων - Παγκορασίδων

 logo2021b                                                                                                ATHLITIKI AKADIMIA IOANNINON

 

Με απόλυτο σεβασμό στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Σπάθης η ¨ΕΥΡΟΙΑ¨, στις κατηγορίες Παμπαίδων-Παγκορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων.

Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν, όλες τις αθλήτριες, τους αθλητές, τους Διαιτητές, και όλους τους γονείς για την συμμετοχή τους και την συνεργασία να διεξαχθούν οι αγώνες και να εφαρμοστεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ.

Συνολικά 189 αθλήτριες και αθλητές από 14 συλλόγους αγωνίστηκαν στο Κλειστό γυμναστήριο Λιμνοπούλας, στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα 34 Παγκορασίδες, 49 Παμπαίδες, 13 Παγκορασίδες Ανάπτυξης, 18 Παμπαίδες Ανάπτυξης, 35 Νεανίδες και 40 Έφηβοι έλαβαν μέρος στις αντίστοιχες κατηγορίες.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :

  • Κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορίαΠαμπαίδων στη Σπάθη είναι ο Αβραμίδης Αριστοτέλης από τον σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ!!!Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Λιβανός Νικόλαος από τον σύλλογο Α.Ο.ΑΣΠΙΔΑ!! Ο αγώνας του τελικού έληξε 10-8. Την Τρίτη θέση κατέλαβαν οι αθλητές Κούτλας Ευάγγελος Βασίλειος από τον σύλλογο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ και Μπόμπορης Θωμάς από τον σύλλογο Α.Ο.ΞΙ.ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
  • Κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορία των Παγκορασίδων στη Σπάθη είναι η Καβέλη Εξαγγελία Μάρθα από τον σύλλογο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!! Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Τσοκαροπούλου Χρυσούλα από τον σύλλογο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!Ο αγώνας του τελικού έληξε 10-3. Την Τρίτη θέση κατέλαβαν οι αθλήτριες Δημητροπούλου Βασιλική από τον σύλλογο Α.Ε.Κ. και Σιούλα Όλγα Αγάπη από τον σύλλογο Α.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. 
  • Κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορίαΠαμπαίδων Ανάπτυξης στη Σπάθη είναι ο ZimmoYamen από τον σύλλογο Α.Ο.ΑΣΠΙΔΑ!!!Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κυριακού Γεώργιος από τον σύλλογο Α.Ο.ΞΙ.ΧΑΛΚΙΔΑΣ!! Ο αγώνας του τελικού έληξε 10-7. Την Τρίτη θέση κατέλαβαν οι αθλητές HernandezHoicIvoαπό τον σύλλογο Α.Ο.ΑΣΠΙΔΑ και Ντίβης Ιάσωνας από τον σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ. 
  • Κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορία των Παγκορασίδων Ανάπτυξης στη Σπάθη είναι η Ζίκα Αιμιλία από τον σύλλογο Α.ΞΙ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!!! Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Χατζή Ηρώ από τον σύλλογο Α.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ!!Ο αγώνας του τελικού έληξε 10-5. Την Τρίτη θέση κατέλαβαν οι αθλήτριες Κοτρόγιαννη Ελένη Παναγιώτα από τον σύλλογο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ και Πετράκη Άρτεμης από τον σύλλογο Α.ΞΙ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
  •  Κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορίαΕφήβων στη Σπάθη είναι ο Μανεσιώτης Παναγιώτης από τον σύλλογο ΗΛΥΣΙΑΚΟ!!!Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Πασχαλιδίογλου Συνοδινός από τον σύλλογο Α.Ο.ΑΣΠΙΔΑ!! Ο αγώνας του τελικού έληξε 15-9. Την Τρίτη θέση κατέλαβαν οι αθλητές LeotonGuy-Georgiosαπό τον σύλλογο ΑΡΗΣ και Περγάμαλης Νικόλας Άγγελος από τον σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
  • Κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορία των Νεανίδων στη Σπάθη είναι η Κεφαλά Κωνσταντίνα από τον σύλλογο ΚΩΣΤΕΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ!!! Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Καρακώστα Ίρις-Φωτεινή από τον σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ!!Ο αγώνας του τελικού έληξε 15-7. Την Τρίτη θέση κατέλαβαν οι αθλήτριες Παπαδα Άννα Ιωσηφίνα από τον σύλλογο ΚΩΣΤΕΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ και Σιούλα Θεοδόση Βασιλική από τον σύλλογο Α.Ο.ΑΣΠΙΔΑ.

Ένα μεγάλο ‘Ευχαριστώ’ στους Διαιτητές μας για την στήριξη και την επιμέλεια στα καθήκοντά τους στο Πανελλήνιο Κύπελλο Σπάθης Παμπαίδων-Παγκορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων.

Υπεύθυνος Διαιτησίας:

Δουβής Ανδρέας

Διαιτητές Σπάθης:

Γκουντούρα Δώρα

Μπένου Κλαίρη

Παναγιάρη Ηλιανή

Μπούκας Ευάγγελος

Μαρκόπουλος Γιάννος

Κοντοειδής Παναγιώτης

Πλυτά Ραφαέλα

Φλωράτος Γεράσιμος

Γραμματεία:

Γεροσίδερης Παναγιώτης

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

Ντάκης Σπύρος

Είσοδος: Ελεύθερη

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ Α.Ε.Β.Ε. για την στήριξη της διοργάνωσης αυτής!

 GIANNINA LOGOS

_____________________________________________________________________________________________________________

logo2021b                                                                                 OXIF

«140 Παιδικά Σπαθιά στη Φλώρινα»

           

            «Πλημύρισε» παιδικές φωνές το Κλειστό Γυμναστήριο στο ΔΑΚ Φλώρινας το περασμένο Σ/Κ, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Κυπέλλου Φλώρινας από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

            Το Σάββατο διεξήχθησαν οι Κατηγορίες 8-10 ετών Αγοριών – Κοριτσιών και την Κυριακή οι Κατηγορίες 11-13 ετών, επίσης, Αγοριών – Κοριτσιών στο Ξίφος Μονομαχίας.

            Οι Νικητές και οι Νικήτριες ανά Κατηγορία ήταν:

            Κατηγορία 8-10 ετών Αγοριών Νικητής ήταν Δημητράκης Κων/νος (Ίριδα), 2ος ο Μάρκου Χρήστος (Θησέας Ηρακλείου) και 3οι οι Αζέλη Νικόλαος (ΠΑΣ Γιάννενα) και Φυντάνης Παναγιώτης (ΟΞΙΦ). Στα Κορίτσια Νικήτρια ήταν η Σαλαβούρα Αγγελική (Λ.Ο.Βάρης), 2η η Σούκερα Κων/ντινα (ΠΑΣ Γιάννενα) και 3ες οι Παυλίδου Νικολέτα και Ζαραβέλη Βσιλική (ΟΞΙΦ).

            Κατηγορία 11-13 ετών. Στα Αγόρια Νικητής ήταν ο Στεργίου Βασίλειος (ΠΑΣ Γιάννενα), 2ος ο Μίνος Φώτιος (Θησέας Ηρακλείου) και 3οι οι Σούκερας Νικόλαος (ΠΑΣ Γιάννενα) και Κήμες Αντώνιος (ΟΞΙΦ). Στα Κορίτσια Νικήτρια ήταν η Ρεντούμη Μελίνα (Μεσόγειος Ραφήνας), 2η η Μαρούλη Κων/ντίνα και 3ες οι Καραμίτσου Άρτεμις και Σύρου – Τουρμάν Ίρις (Ίριδα)

            Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο:

www.fencingworldwide.com/en/22461-2021/tournament/

            Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, παραμονή των Αγώνων, οργανώθηκε κοινή αγωνιστική προπόνηση με την συμμετοχή 60 ξιφομάχων του ΟΞΙΦ – ΙΡΙΔΑΣ – ΘΗΣΕΑΣ στο ΟΞΙΦ Αρένα!

Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Βασίλης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κος Ιωάννης Λιγνός και ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ και Αντιπρόεδρος της ΕΟΞ κος Χρήστος Παυλίδης.

 Διαιτητές του Κυπέλλου ήταν:

Ζαχαρόπουλος Αναστάσιος
Ηλιάδης Δημήτριος
Πανταζίδη Περσεφόνη
Ηλιάδης Ιορδάνης
Νικολόπουλος Δημήτριος
Τσώκας Αστέριος
Υπεύθυνος Διαιτησίας:
Χατζόπουλος Ελευθέριος

Συγχαρητήρια σε όλες τις νικήτριες και όλους τους νικητές!

Δείτε ΟΛΑ τα αποτελέσματα στο: http://www.fencingworldwide.com/fr/

ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ:

Φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της ΕΟΞ στο FACEBOOK

https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation

Και πάλι μεταδόθηκαν οι αγώνες  από την καινούργια σελίδα της ΕΟΞ στο FACEBOOK ζωντανά

https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation

Τώρα βρείτε μας και στο INSTAGRAM: @mygreekfencing !

Ανεβάζετε αναρτήσεις στα Social media ? Μην ξεχνάτε το #MyGreekFencing

ΔΣ ΕΟΞ

#Mygreekfencing

6 Απριλίου! - Συμμετέχουμε με #whitecard

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib