Μακριά από τον καλό εαυτό της έμεινε η Βάσω Βουγιούκα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στη Μπολώνια, όπου κατατάχτηκε 19η σε 142 αθλήτριες. Εντούτοις, εκτιμάται γενναία η προσπάθειά της, καθώς αγωνίσθηκε εμφανώς εξαντλημένη από τα δέκατα που την ταλαιπωρούν για 3η εβδομάδα και ήδη καταφεύγει σε βιοχημικές εξετάσεις για αναζήτηση των αιτίων. Με αυτό το δεδομένο, λογαριάζεται σαφώς ικανοποιητικό ότι απέκλεισε την Ουκρανή, Πούντικ (15/4) και πάλαιψε να περάσει στις «16» κόντρα στη Γαλλίδα, Λίμπαχ (11/15), με κέρδος 4β. στη βαθμολογία της παγκόσμιας κατάταξης.

Ελληνική εκπροσώπηση (με προσωπική δαπάνη) είχαμε, επίσης, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας στο Σεν Μορ/Γαλλία, όπου η Νίκη Σιδηροπούλου πήρε την 119η θέση σε 176 αθλήτριες.

Ικανοποιητική παρουσία στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων

Με σχετικά ικανοποιητικό απολογισμό φύγαμε, τώρα, από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων -17 χρόνων, που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουδαπέστη (με τα ομαδικά Νέων -20). Η τελευταία συμμετοχή μας ήταν, προχτές, στο ομαδικό ξίφους ασκήσεως Νεανίδων με μία αμιγώς αιγαλεώτικη ομάδα (Κοντοχριστοπούλου, Στεφανή, Πλιώτα) πήραμε την 8η θέση σε 14 ομάδες με νίκη (Λευκορωσία) και τρεις ήττες (Πολωνία, Ρωσία, Γερμανία).

Στα ατομικά, την ψηλότερη θέση (10ος σε 62 αθλητές) κατέκτησε ο Μάριος Γιακουμάτος, ο οποίος, μάλιστα, έμεινε αήττητος στα προκριματικά (6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες). Πέρασε έτσι "μπάι" στους «32», όπου απέκλεισε τον Χέρμπον/Γερμανία (15/10), για να χάσει, στη συνέχεια, την πρόκριση στην 8άδα των προημιτελικών, μετά από μάχη, από τον Χάμπονι/Ουγγαρία (13/15).

Τρία πλασαρίσματα στις «32» είχαμε από τα κορίτσια μας στο ξίφος ασκήσεως Νεανίδων (69 συμ/χές) με την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου/20η (με συνολικό απολογισμό 6 νίκες και 2 ήττες) και την Κων/να Στεφανή (31η) και τη σπάθη Νεανίδων με τη Δώρα Γκουντούρα (24η σε 48 αθλήτριες). Οι υπόλοιπες συμμετοχές μας ήταν στη σπάθη (Χούρι Μ./33η, Κοτζαμάνη/37η, Μπένου/43η, το ξίφος ασκήσεως Νεανίδων (Πλιώτα/60ή) και το ξίφος ασκήσεως Εφήβων (Μπεσίρης/33ος & Μακρυγιαννάκης/73ος σε 81 αθλητές).

Copyright © 2023 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib