«Είναι μεγάλη η χαρά μου να ξεκινάει τόσο καλά η χρονιά...Εύχομαι να συνεχίσει έτσι με επιτυχίες αλλά πρωτίστως με υγεία για όλους!» μας δήλωσε η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια που μετά την μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ορλεάνης πάλι βρέθηκε στην κορυφή της Παγκόσμιας γυναικείας Σπάθης όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης στην Τυφλίδα!

Στη Γεωργία βρέθηκαν το σαββατοκύριακο οι δύο αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου, συνοδευόμενες από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Θανάση Δελενίκα και τον σωματειακό προπονητή της Γεωργιάδου, Χρήστο Σαΐνη, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης της Τυφλίδας.

Η Δώρα προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλώ των 64 καθώς κατείχε από την γενική κατάταξη την 6 θέση στην πρώτη 16άδα των αγώνων. Η ημέρα ξεκίνησε με την πρώτη νίκη επί της Γιαπωνέζας Mukae Ayaka με 15-9 και μετά στον γύρο των 32 κέρδισε την Πολωνέζα Cieslar Zuzanna με 15-12. Στις 16 αγωνίστηκε με την Ιταλίδα Passaro Eloiza και κέρδισε εύκολα με 15-9! Στην οκτάδα αντιμετώπισε την Ρωσίδα Sheveleva Svetlana την κέρδισε 15-13 και πέρασε στους τελικούς. Μετα από λίγη ξεκούραση βρέθηκε αντιμέτωπη για να μπει στον μεγάλο τελικό με την Ρωσίδα Egorian Yana, και μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα κέρδισε με 15-14! Στον τελικό χάνοντας από την Γαλλίδα Queroli Caroline με 15-12 κέρδισε τελικά το ΑΣΗΜΕΝΙΟ Μετάλλιο!!

Η Δέσποινα Γεωργιάδου μας δήλωσε: «Αυτό που έχω να πω Αρχικά ένα τεράστιο συγχαρητήρια για την διάκριση της Δώρας ! Ήταν απίστευτη μέρα για εκείνη. Για μένα διοργάνωση ήταν αρκετά διαφορετική από τις υπόλοιπες. Ήταν η πρώτη διοργάνωση στην οποία πέρασα κατευθείαν στο βασικό ταμπλό των 64αρων λόγω παγκόσμιας κατάταξης και ήταν κάτι το οποίο δεν είχα την εμπειρία να διαχειριστώ όπως θα έπρεπε. Δεν ήταν κακό το αποτέλεσμα αλλά δεν ήταν αυτό το οποίο είχα ως στόχο. Γυρίζοντας στην Αθήνα θα αναλύσουμε τους αγώνες με τον προπονητή μου Χρήστο Σαΐνη , θα δούμε τι πήγε καλά στους αγώνες και τι πρέπει να αλλάξουμε. Ξεκινάμε τη δουλειά από σήμερα και προετοιμαζόμαστε όσο πιο δυνατά και σωστά γίνεται για το παγκόσμιο κύπελλο στο Plovdiv .»

Η Δέσποινα Γεωργιάδου επίσης προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλώ των 64 καθώς κατείχε από την γενική κατάταξη την 9 θέση στην πρώτη 16άδα των αγώνων. Η Δέσποινα κατάφερε να κερδίσει εύκολα στον πρώτο αγώνα την Ρουμάνα Martis Sabina με 15-4 και μπήκε στις 32 καλύτερες όπου αγωνίστηκε σκληρά με την Γαλλίδα Nouchα Sarah αλλά τελικά έχασε 15-10. Βρέθηκε τελικά στη 20η θέση.

Ο επόμενος στόχος της Δώρας και της Δέσποινας είναι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης που θα γίνει στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας στις 29 Ιανουαρίου 2022!

Πολλά Συγχαρητήρια και στα δύο Χρυσά κορίτσια που δίκαια συμπεριλαμβάνονται στην elite της Παγκόσμιας Ξιφασκίας!

TIFLIS 0122 6 podium

TIFLIS 0122 3

TIFLIS 0122 4

TIFLIS0122 5

TIFLIS 0122 7

#mygreekfencing

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib