Με τη συμμετοχή 82 ξιφομάχων (46 ανδρών και 36 γυναικών) πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου με επιτυχία στην αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ το Κύπελλο σπάθης Ανδρών – Γυναικών. Κατά την διάρκεια των αγώνων τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η Γενική Γραμματεία αθλητισμού. 

  • Στους Άνδρες κυπελλούχος αναδείχθηκε ο Άγγελος Πάγκαλος (Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα), που στον τελικό επικράτησε του Ευάγγελου Καλομίρη (ΑΕΚ) με 15-9. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν κι άλλοι δύο ξιφομάχοι της ΑΕΚ, ο Παναγιώτης Κοντοειδής και ο Δημήτρης Καφαταρίδης.  

  • Στις γυναίκες πρώτευσε η Μαρίνα Παΐζη (Βικτόρια Αθηνών), με νίκη στον τελικό με σκορ 15-13 επί της Κλαίρη Μπαίνου της ΑΕΚ (αργυρό μετάλλιο), ενώ την τρίτη θέση μοιράσθηκαν η Μαυρικάκη Αθηναΐς επίσης της ΑΕΚ και η Κωνσταντακοπούλου Δέσποινα του Ολυμπιακού.

Θα θέλαμε να δώσουμε ένα μεγάλο συγχαρητήρια στους νικητές και τις νικήτριες, αλλά και σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την συμμετοχή τους. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Διαιτητές: Μπούκας Ευάγγελος, Μιχαηλίδης Φωκάς, Πλυτά Ραφαέλα, Τσουρούτας Γεώργιος, Φλωράτος Γεράσιμος

Εκπρόσωπος Π.Σ.Δ.Ξ: Διδασκάλου Ηλίας

Γραμματεία: Γεροσίδερης Παναγιώτης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Πανταζίδη Περσεφόνη

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.fencingworldwide.com/en/23696-2021/tournament/

Τέλος, φωτογραφικό υλικό και βίντεο των απευθείας αναμεταδόσεων των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στο Facebook (https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation).

Τώρα βρείτε μας και στο INSTAGRAM #MyGreekFencing !

Ανεβάζετε αναρτήσεις στα social media ? Μην ξεχνάτε το #MyGreekFencing

ΔΣ ΕΟΞ

#Mygreekfencing

 Kypello Spathis Andron 260322

Kyppelo Spathis Gynaikon 260322

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib