Αξίζει ένα πολύ μεγάλο συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς μας αθλητές που πήραν μέρος, καθώς επίσης στου προπονητές τους και τους γονείς τους για την υποστήριξη. 

 

logo2021b

Συνολικά 170 αθλητές και αθλήτριες μέχρι 13 ετών αγωνίστηκαν στους αγώνες Ξίφους Ασκήσεως που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στην αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. Κατά την διάρκεια των αγώνων τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η Γενική Γραμματεία αθλητισμού.

 Στους Αγώνες Ανάπτυξης  ξίφους ασκήσεως των αγοριών μέχρι 10 χρονών πρώτευσε ο Ιωάννης Σταυρακόπουλος (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω), το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Δημήτριος-Μάριος Παπαλάμπος (Α.Ξ.Ι.Α.) και την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Παναγιώτης Βογκέας (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω) και Νικόλαος Ντίνος (Ε.Α. Ξιφασκίας).  Στην ίδια κατηγορία στα κορίτσια την πρώτη θέση πήρε η Ελένη Τικοπούλου (Γ. Ε. Φλώρινας) και ακολούθησαν δεύτερη η Σοφία Βυλλιώτη (Ε.Α. Ξιφασκίας) και τρίτες οι Μαρία-Βασιλεία Ζαμαρία (Ο.ΞΙ. Γλυφάδας) και Αντωνία Πετράκη (Α.Λ. Ξ. Χανίων). 

 Στο Κύπελλο Παμπαίδων μέχρι 13 χρονών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Τουλάκης-Μαρκάκης (Α.Ο.Ξ. Αιγαλεω) ενώ από τον ίδιο σύλλογο ήταν κι οι υπόλοιποι νεαροί ξιφομάχοι που ανέβηκαν στο βάθρο με τον Νικόλαος Ντούκα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο και τους Χρήστο Γκούμας και Γεώργιο Καλαϊτζή να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο. Στο Κύπελλο Παγκορασίδων την αντίστοιχης ηλικιακής κατηγορίας το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρια  Elizabeta Kopyltsova (Δομοκλής), το αργυρό μετάλλιο η Αντιγόνη Δούμτση  (Γ.Ε. Φλώρινας) και τα χάλκινα μετάλλια η Καλλιρόη Ναϊδη (Γ.Ε. Φλώρινας) και η Αικατερίνη Τσιάμπα (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω)

 Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 Διαιτητές: Πλυτά Ραφαέλα, Δούδος Δημήτρης, Μπεσίρης Βασίλης, Ηλιάδης Δημήτρης, Παπαγεωργίου Χρήστος, Σαΐνης Χρήστος, Μακρής Δημήτρης, Χαλδαίου Μαρία, Ζαποροσενκο Νικολάε, Παναγόπουλος Δημήτριος

Εκπρόσωπος Π.Σ.Δ.Ξ: Γεροσίδερης Στάθης

Γραμματεία: Γεροσίδερης Παναγιώτης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Πανταζίδη Περσεφόνη

 Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.fencingworldwide.com/en/23833-2021/tournament/

 Τέλος, φωτογραφικό υλικό και βίντεο των απευθείας αναμεταδόσεων των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στο Facebook (https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation).

Τώρα βρείτε μας και στο INSTAGRAM #MyGreekFencing !

  ΔΣ ΕΟΞ

#Mygreekfencing

6 Απριλίου! - Συμμετέχουμε με #whitecard

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib