Καλωσήλθατε στην Ε.Ο.Ξ.

ioannis lignos xairetismos siteΑγαπητοί φίλες και φίλοι,
Χαρά μας που σας καλωσορίζουμε στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για οτιδήποτε σχετίζεται με το άθλημα μας: Τα τελευταία γεγονότα, αποτελέσματα αγώνων και διοργανώσεων, photo galleries & videos από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, διαδραστικές ενέργειες στα social media καθώς και καινούργιες πλατφόρμες συνεργασίας.
Εργαζόμαστε ήδη ώστε να είναι το συντομότερο στη διάθεση σας, ένα περιεκτικό, εξελιγμένο πεδίο ενημέρωσης γύρω από την ελληνική ξιφασκία.
Σκοπός μας, η επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ξ. να μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο, ενημερωμένο και χρήσιμο χώρο. Να αναδειχθεί ώς ηλεκτρονικό «εργαλείο» πληροφόρησης, ειδήσεων, γνώσης αλλά και συνεργασίας, για συλλόγους, προπονητές, αθλητές, καθώς και για κάθε φίλο του αθλήματος, με γνώμονα την αγάπη και το πάθος όλων μας για την ξιφασκία!
Ο ιστότοπος της Ε.Ο.Ξ. είναι υπό κατασκευή και ζητάμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα την υπομονή και ανοχή σας, υποσχόμενοι την αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών του, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε σύντομα, το σύγχρονο, το πολύ εύχρηστο και λειτουργικό site, το οποίο θα αποτελέσει μέσo συνεργασίας και ανάπτυξης.
Ευελπιστούμε επίσης, το νέο site της Ομοσπονδίας να λειτουργήσει ως γέφυρα κατεύθυνσης προς μια εποικοδομητική επικοινωνία και πληροφόρηση, για να δημιουργήσουμε από κοινού την επόμενη ημέρα, το «αύριο» της Ελληνικής Ξιφασκίας.
 
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Λιγνός
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας
 

 

 "ανοίξαμε λογαριασμό" στα... μετάλλια στις (βαθμολογούμενες) διεθνείς διοργανώσεις ξιφασκίας το 2013. Συγκεκριμένα, στο (ΟΡΕΝ) Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων/Νεανίδων -17 χρόνων στο Μέντλιν/Αυστρία:
• Ο 16ος πρωταθλητής μας (που έχει τη στήριξη και της CYTA Hellas) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με αντίπαλο στον τελικό τον Ούγγρο, Φάργκας, ενώ
• η (επίσης 16χρονη) πρωταθλήτρια της ΑΕΚ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, με αντίπαλο στον τελικό τη Βελγίδα, Γκέβερτ.
Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν (με ιδιωτική κάλυψη εκτός της Κοτζαμάνη/14η), επίσης, οι Καλομοίρης/30ος, Κοντοχρήστος/31ος, Τσάκωνας/35ος, Πάγκαλος/36ος, Χατζόπουλος/43ος στους Έφηβους και Χούρι Μ./10η, Mπένου/23η στις Νεάνιδες.

 

Σπουδαία εμφάνιση είχαμε, όμως, και στο (ΟΡΕΝ) Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους ασκήσεως Νεανίδων – 17 στην Πίζα από την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου. Η 16χρονη πρωταθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω, παρά την εχθρική διαιτησία, πλασαρίστηκε 15η σε 140 αθλήτριες (!). Στους ίδιους αγώνες συμμετείχαν ακόμα Στεφανή/81η και Χαλδαίου/99η.

ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ (!)

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη 2η ενότητα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ξιφασκίας Εφήβων/Νεανίδων – 17 χρόνων αναδείχτηκε ο Οδυσσέας Χαλανδρίου. Ο δυναμικός σύλλογος των Βορ. Προαστείων, που διατηρεί σταθερή και αξιοπρόσεκτη παράδοση στο ξίφος μονομαχίας, κατέκτησε συνολικά τρεις πρωτιές και ένα χάλκινο μετάλλιο (!). Τέσσερα μετάλλια κέρδισε, επίσης, ο ΟΞ Φλώρινας και τρία η Μακεδ. Λέσχη, μέσα από ένα πολύ δυνατό συναγωνισμό με 155 αθλητές/τριες, που ανέβασαν το συνολικό αριθμό – ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση στις 345 (!).

Συγκεκριμένα πανελληνιονίκες στο ξίφος μονομαχίας Εφήβων/Νεανίδων είναι:
• Στο ατομικό Εφήβων ο Γιάννης Φιλιππούσης/Οδ. Χαλανδρίου (15/10 στον τελικό τον Αφορόζη/ΟΞΙΦ), 3οι Μεταξάς/Μακ. Λέσχη & Στιούκης/Χανιά.
• Στο ατομικό Νεανίδων η Χρυσούλα Μαντζάνα/Οδ. Χαλανδρίου (15/14 στον τελικό τη Μολυβίδου/Μακ. Λέσχη), 3ες Οικονομάκη/Χολαργός & Μπαντίκη/ΟΞΙΦ.
• Στο ομαδικό Εφήβων ο ΟΞΙΦ (Αφορόζης, Τσώκας Αστ., Ηλιάδης Κ., Σκενδέρης) νικητής στον τελικό 45/33 του Αθλ. Κολλεγίου Ν. Ηρακλείου (3η θέση Οδυσσέας Χαλανδρίου).
• Στο ομαδικό Νεανίδων ο Οδυσσέας Χαλανδρίου (Σταραντζή, Μαντζάνα, Παναγιωτακοπούλου, Ηλιάδη) νικήτρια στον τελικό 39/34 του ΟΞΙΦ (3η θέση Μακ. Λέσχη).

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

olympia 2022 logo

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib