Κινδυνεύει το μέλλον της Ελληνικής Ξιφασκίας μετά την παραχώρηση μέρους του ΟΑΚΑ (κλειστού γηπέδου μπάσκετ, προπονητήρια κ.α) στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια από την Κυβέρνηση.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας στεγάζεται στα προπονητήρια 3 και 4 του ΟΑΚΑ, χώροι προς παραχώρηση, από το 2005 καταβάλλοντας ανελλιπώς και χωρίς καμία καθυστέρηση μηνιαίο μίσθωμα. Τα εν λόγω προπονητήρια είναι η μοναδική υποδομή που έχει παραχωρηθεί από την Πολιτεία προς την Ομοσπονδία μας σε όλη την Ελλάδα. Στον προαναφερόμενο χώρο διεξάγονται Παγκόσμια Κύπελλα, Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Κύπελλα Ελλάδος, προπονητικά camp με αθλητές από όλη την Ελλάδα και προπονούνται 12 κλιμάκια των Εθνικών ομάδων. Οι χιλιάδες αθλητές ανά την Ελλάδα ως τόπο αθλητικής συνάντησης έχουν τα προπονητήρια του ΟΑΚΑ.
Όλος ο κόσμος του αθλήματος μας, καθώς και οι χιλιάδες οικογένειες ανά την Ελλάδα που βρίσκονται στο πλευρό της ΕΟΞ, αγωνιούν για το μέλλον της Ελληνικής Ξιφασκίας, η οποία συνεχώς κάνει περήφανους τους Έλληνες με τις διακρίσεις των αθλητών μας σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια κύπελλα και πρωταθλήματα καθώς και με τις συμμετοχές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μία Ερασιτεχνική Αθλητική Ομοσπονδία που σε λίγο καιρό κλείνει τα 100 χρόνια ως μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μία Ομοσπονδία υπόδειγμα στην Διοικητική και Οικονομική διαχείριση, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κινδυνεύει να κλείσει από την συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Είναι αυτονόητο ότι αν παραχωρηθούν τα προαναφερόμενα προπονητήρια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και δεν εξαιρεθούν από την συμφωνία ή δεν παραχωρήσει η πολιτεία στην ΕΟΞ νέα υποδομή ιδίων προδιαγραφών, η Ελληνική Ξιφασκία θα φτάσει στο τέλος της.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας βασιζόμενη στην μέχρι τώρα ευαισθησία που έχει επιδείξει η Πολιτεία στα αθλητικά δρώμενα, ευελπιστεί στην άμεση λύση του προβλήματος και την εύρεση ενός μόνιμου χώρου όπου θα είναι πλέον «Το σπίτι της Ξιφασκίας»
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib