στο πρόσωπο του Μανώλη Κατσιαδάκη. Μία από τις σημαντικότερες ίσως στην ιστορία της. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΟΞ (και γ.γραμματέας της ΕΟΕ) ψηφίστηκε από τις ηπειρωτικές Ομοσπονδίες, τα όργανα και στελέχη της ξιφασκίας στις 100 προσωπικότητες όλων των εποχών (αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες) με ιδιαίτερη παρουσία και προσφορά στο άθλημα.

Τη σχετική ψηφοφορία για την τιμητική "λίστα των 100" οργάνωσε και επιμελήθηκε με ευθύνη της η Διεθνής Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE). Αφορμή γι' αυτή τη διαδικασία είναι μια σειρά ειδικών εκδηλώσεων (events) της ξιφασκίας που έχουν προγραμματιστεί μέσα στο 2013 με το γενικό τίτλο "Ηall of fame", στo πλαίσιo του εορτασμού των 100 χρόνων που συμπληρώνει η FIE τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Εύλογο είναι, λοιπόν, ότι η παρουσία στη συγκεκριμένη "λίστα των κορυφαίων" αποτελεί εξαιρετικά τιμητικό γεγονός για τον αθλητισμό μας γενικότερα. Από την πλευρά της, μάλιστα, ήδη η Διεθνής Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE), πέρα από το σχετικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της, "αξιοποίησε" το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με την ψηφιακή φωτογραφική παρουσίαση της 100άδας μέσα από ειδικό τρέιλερ σε διοργανώσεις αγώνων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων GRAND PRIX και αγώνων Παγκοσμίων Κυπέλλων ξιφασκίας (πρώτη εκδήλωση προ ημερών στο Λονδίνο), λευκωμάτων και άλλου έντυπου υλικού.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΞ, Μανώλης Κατσιαδάκης, σχολίασε, απλά, ότι η συμμετοχή του στη λίστα των 100 διακεκριμένων προσώπων της ξιφασκίας όλων των εποχών «είναι μια εξαιρετική τιμή, που θα 'θελα να μοιραστώ με ολόκληρη την οικογένεια της ελληνικής ξιφασκίας και τους ανθρώπους που μοχθούν για την προκοπή της...».

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib