Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης  η αθλήτριά μας Δέσποινα Γεωργιάδου

η οποία κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο σημειώνοντας μια μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας.
Στο ταμπλώ των «64» κέρδισε την Ισπανή Hernandez (15/2) και πήρε την πρόκριση για τις «32». Εκεί ήρθε αντιμέτωπη με την Ιταλίδα Gargano την οποία και νίκησε (15/10). Στη φάση των «16» επικράτησε επί της Ιταλίδας Baldini (15/14) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Στον αγώνα για την είσοδό της στις «4» νίκησε την την Γαλλίδα Noutcha (15/12) και την Brunet/Γαλλία (15/9). Στον τελικό έχασε από την αθλήτρια Emura/Ιαπωνία (15/13 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
Εξαιρετική πορεία είχε όμως και η Δώρα Γκουντούρα η οποία έφτασε ως την φάση των «16». Κέρδισε τις αθλήτριες Hramova/Βουλγαρία (15/12) & Bunyatova/Aζερμπαϊτζάν (15/12) και στη συνέχεια έχασε για την είσοδό της στην 8άδα από την νικήτρια των αγώνων Emura/Ιαπωνία με σκορ 15/14 κατακτώντας την 10η θέση.
Πολύ καλή παρουσία είχαμε και στα ομαδικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου οι αθλήτριες μας  (Γεωργιάδου, Γκουντούρα, Μπένου) έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έφτασαν μια ανάσα από τα προημιτελικά για να καταλάβει τελικά η χώρα μας την 9η θέση ανάμεσα σε 26 συμμετοχές.

  • Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ίδια διοργάνωση αξιοπρόσεκτη ήταν η ελληνική παρουσία όσον αφορά στη διαιτησία των αγώνων με τον διεθνή διαιτητή μας κ. Δουβή  Ανδρέα να αποσπά θετικότατες κριτικές για την συμμετοχή του σε ημιτελικούς και τελικούς αγώνες.  
Copyright © 2023 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib