) για την ξιφασκία. Μεστό και με ζωηρό ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει, δηλαδή, αφ' ενός αγώνες εθνικού Πρωταθλήματος και αφ' ετέρου συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις πρώτης σειράς (που μετράνε στη σχετική βαθμολογία), άλλες με δαπάνη της Ομοσπονδίας και άλλες με ιδιωτική "κάλυψη".

 

Σε εθνικό επίπεδο, λοιπόν, το Σαβ/κο (9-10/2) στο ΟΑΚΑ, έχουμε τους αγώνες της 2ης "ενότητας" του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων –17 χρόνων. Αφορούν στο ξίφος μονομαχίας και υπολογίζεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 120 αθλητές/τριες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο (9/2) διεξάγονται τα ατομικά (Έφηβοι/9.30 το πρωί & Νεάνιδες 1.30 το μεσημέρι) και την Κυριακή (10/2) τα ομαδικά (Έφηβοι/9.30 & Νεάνιδες 12.30).

Παράλληλα, σε διοργανώσεις Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Εφήβων/Νεανίδων –17 χρόνων αγωνίζονται (9-10/2):

  •  Στην Πίζα (ξίφος ασκήσεως), Κοντοχριστοπούλου, Στεφανή, Μπεσίρη και Χαλδαίου.
  •  Στο Μέντλιν/Αυστρία (σπάθη), Γιακουμάτος, Γκουντούρα, Κοτζαμάνη, καθώς επίσης και οι Πάγκαλος Γ., Χούρι Μ.- Γ., Μπένου, Καλομοίρης, Κοντοχρήστος, Τσάκωνας, Χατζόπουλος (με συμμετοχή των συλλόγων τους, Εκπ. Κωστέα – Γείτονα, ΑΕΚ & Απόλλωνα Βριλησσίων).

Τέλος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών στη Μαδρίτη (8-10/2) θα πάρει μέρος ο πρωταθλητής (με το ομαδικό) του Πανελληνίου, Βαγγέλης Σαρρής.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib