Καλωσήλθατε στην Ε.Ο.Ξ.

ioannis lignos xairetismos siteΑγαπητοί φίλες και φίλοι,
Χαρά μας που σας καλωσορίζουμε στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για οτιδήποτε σχετίζεται με το άθλημα μας: Τα τελευταία γεγονότα, αποτελέσματα αγώνων και διοργανώσεων, photo galleries & videos από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, διαδραστικές ενέργειες στα social media καθώς και καινούργιες πλατφόρμες συνεργασίας.
Εργαζόμαστε ήδη ώστε να είναι το συντομότερο στη διάθεση σας, ένα περιεκτικό, εξελιγμένο πεδίο ενημέρωσης γύρω από την ελληνική ξιφασκία.
Σκοπός μας, η επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ξ. να μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο, ενημερωμένο και χρήσιμο χώρο. Να αναδειχθεί ώς ηλεκτρονικό «εργαλείο» πληροφόρησης, ειδήσεων, γνώσης αλλά και συνεργασίας, για συλλόγους, προπονητές, αθλητές, καθώς και για κάθε φίλο του αθλήματος, με γνώμονα την αγάπη και το πάθος όλων μας για την ξιφασκία!
Ο ιστότοπος της Ε.Ο.Ξ. είναι υπό κατασκευή και ζητάμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα την υπομονή και ανοχή σας, υποσχόμενοι την αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών του, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε σύντομα, το σύγχρονο, το πολύ εύχρηστο και λειτουργικό site, το οποίο θα αποτελέσει μέσo συνεργασίας και ανάπτυξης.
Ευελπιστούμε επίσης, το νέο site της Ομοσπονδίας να λειτουργήσει ως γέφυρα κατεύθυνσης προς μια εποικοδομητική επικοινωνία και πληροφόρηση, για να δημιουργήσουμε από κοινού την επόμενη ημέρα, το «αύριο» της Ελληνικής Ξιφασκίας.
 
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Λιγνός
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας
 

Την 9η θέση σε 160 αθλήτριες κατέλαβε η Δέσποινα Γεωργιάδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που έγινε στην Πάντοβα της Ιταλίας (20-22/5/2022).
Η αθλήτριά μας, που βρίσκεται στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πέρασε χωρίς να αγωνιστεί στον προκριματικό γύρο στο ταμπλό των 64. Εκεί συναντήθηκε με την Αμερικάνα αθλήτρια Kara Linder την οποία κέρδισε με σκορ 15/10. Στη συνέχεια (ταμπλό των 32) απέκλεισε την Ιταλίδα Beneta Fusetti και πέρασε στις «16» όπου συναντήθηκε με την Γιαπωνέζα αθλήτρια Rosa Takashima από την οποία έχασε 15/9 και αποκλείστηκε από την 8άδα, καταλαμβάνοντας την 9η θέση.
Η Δώρα Γκουντούρα (νούμερο 9 στην παγκόσμια κατάταξη) δεν αγωνίστηκε στον προκριματικό γύρο. Στο ταμπλό των 64 κέρδισε την αθλήτρια του Καζακστάν Karina Dospay 15/5. Στη συνέχεια και για την είσοδό της στο ταμπλό των 16 έπαιξε με την Ισπανίδα Araceli Navarro από την οποία έχασε με σκορ 15/8 και κατέλαβε την 17η θέση.
Στους ίδιους αγώνες η Μαρίνα Παϊζη ήρθε 120η και η Κλαίρη Μπένου 124η.


Στο Παγκόσμιο κύπελλο στην Ιταλία συμμετείχε και ο διεθνής διαιτητής κ. Δουβής Ανδρέας προσκεκλημένος από τη F.I.E.

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

olympia 2022 logo

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib