Καλωσήλθατε στην Ε.Ο.Ξ.

ioannis lignos xairetismos siteΑγαπητοί φίλες και φίλοι,
Χαρά μας που σας καλωσορίζουμε στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για οτιδήποτε σχετίζεται με το άθλημα μας: Τα τελευταία γεγονότα, αποτελέσματα αγώνων και διοργανώσεων, photo galleries & videos από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, διαδραστικές ενέργειες στα social media καθώς και καινούργιες πλατφόρμες συνεργασίας.
Εργαζόμαστε ήδη ώστε να είναι το συντομότερο στη διάθεση σας, ένα περιεκτικό, εξελιγμένο πεδίο ενημέρωσης γύρω από την ελληνική ξιφασκία.
Σκοπός μας, η επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ξ. να μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο, ενημερωμένο και χρήσιμο χώρο. Να αναδειχθεί ώς ηλεκτρονικό «εργαλείο» πληροφόρησης, ειδήσεων, γνώσης αλλά και συνεργασίας, για συλλόγους, προπονητές, αθλητές, καθώς και για κάθε φίλο του αθλήματος, με γνώμονα την αγάπη και το πάθος όλων μας για την ξιφασκία!
Ο ιστότοπος της Ε.Ο.Ξ. είναι υπό κατασκευή και ζητάμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα την υπομονή και ανοχή σας, υποσχόμενοι την αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών του, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε σύντομα, το σύγχρονο, το πολύ εύχρηστο και λειτουργικό site, το οποίο θα αποτελέσει μέσo συνεργασίας και ανάπτυξης.
Ευελπιστούμε επίσης, το νέο site της Ομοσπονδίας να λειτουργήσει ως γέφυρα κατεύθυνσης προς μια εποικοδομητική επικοινωνία και πληροφόρηση, για να δημιουργήσουμε από κοινού την επόμενη ημέρα, το «αύριο» της Ελληνικής Ξιφασκίας.
 
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Λιγνός
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας
 

Με τη συμμετοχή 117 ξιφομάχων πραγματοποιήθηκε στις 4-5/6 με επιτυχία στην αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως παμπαίδων- παγκορασίδων (ατομικά και ομαδικά). 

logo2021b

Στους παμπαίδες πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Τουλάκης-Μαρκάκης Χρήστος

(Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ), που στον τελικό επικράτησε του Τσεντίδη Φώτιου-Ορφέα (Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ), με 10-1. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν στην Τρίτη θέση ο Γκούμας Χρήστος (Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ) και ο Μιχαλόπουλος Αχιλλέας-Δημήτριος (Ο.Ξ.Ί.ΓΛΥΦΑΔΑΣ).

Στις παγκορασίδες πρώτη βγήκε η KOPYLTSOVA Elizaveta (ΔΑΜΟΚΛΗΣ) με νίκη στον τελικό με σκορ 10-2 επί της Ναΐδη Καλλιρόης (Γ.Ε.Φ). Την Τρίτη θέση κατέκτησαν η Τσιαμπά Αικατερίνη (Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ) και η Χαϊδάκης Αλεξίνα Καλλιόπη (Α.Ο.Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ).

Στο ομαδικό αγώνισμα των Παμπαίδων πρωταθλητές στέφθηκαν οι αθλητές του Α.Ο.Ξ Αιγάλεω (Τουλάκης-Μαρκάκης Χρήστος, Γκούμας Χρήστος, Τσεντίδης Φώτιος- Ορφέας, Ντούκας Νικόλαος) κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα του Ο.ΞΙ. Γλυφάδας (Χιωτέλης Άρης Χαράλαμπος, Σούρσος Κωνσταντίνος, Μιχαλόπουλος Αχιλλέας Δημήτριος, Μέγας Περικλής) με σκορ 45-31. Την Τρίτη θέση κατέκτησε η Γυμναστική Ένωση Φλώρινας (Αλεξόπουλος Διονύσης, Χατζηϊωάννου Δημήτρης, Kazantsev Mark, Malodchyn Vladimir).

Στο ομαδικό αγώνισμα των Παγκορασίδων πρωταθλήτριες στέφθηκαν οι αθλήτριες του Α.Ο.Ξ Αιγάλεω (Τσιαμπά Αικατερίνη, Παπανδρεοπούλου Αναστασία, Χαϊδάκης Αλεξίνα Καλλιόπη, Αδαμάκη Θεοφανώ) , κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας (Ναΐδη Καλλιρρόη , Δούμτση Αντιγόνη, Σοβισλή Ειρήνη, Γλούφτση Αγγελίνα) με σκορ 45-32 Την Τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Κορδελιού (Στάμου Αικατερίνη, Ματσατσίνη Στυλιανή-Ειρήνη, Χατζηχριστοπούλου Μυρτώ).

Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους νικητές και τις νικήτριες, αλλά και σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την συμμετοχή τους. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Διαιτητές: Χρήστος Σαΐνης

Χάρης Καμινέλης

Μαρία Ρεντούμη

Φωκάς Μιχαηλίδης

Κώστας Φουντουλάκης

Δημήτρης Μακρής

Βασίλης Μπεσίρης

Χάρης Παπαδάτος

Μαρία Χαλδαίου

Δημήτρης Ηλιάδης

Εκπρόσωπος Π.Σ.Δ.Ξ: Παπαγεωργίου Χρήστος

Γραμματεία: Γεροσίδερης Παναγιώτης

Υπεύθυνες Επικοινωνίας: Θένια Ψωφάκη, Πανταζίδη Περσεφόνη

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.fencingworldwide.com/en/23935-2021/tournament/

Τέλος, φωτογραφικό υλικό και βίντεο των απευθείας αναμεταδόσεων των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στο Facebook (https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation).

Τώρα βρείτε μας και στο INSTAGRAM #MyGreekFencing !

Ανεβάζετε αναρτήσεις στα social media ?  Μην ξεχνάτε το #MyGreekFencing

ΔΣ ΕΟΞ

#Mygreekfencing

 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

olympia 2022 logo

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib