Καλωσήλθατε στην Ε.Ο.Ξ.

ioannis lignos xairetismos siteΑγαπητοί φίλες και φίλοι,
Χαρά μας που σας καλωσορίζουμε στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για οτιδήποτε σχετίζεται με το άθλημα μας: Τα τελευταία γεγονότα, αποτελέσματα αγώνων και διοργανώσεων, photo galleries & videos από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, διαδραστικές ενέργειες στα social media καθώς και καινούργιες πλατφόρμες συνεργασίας.
Εργαζόμαστε ήδη ώστε να είναι το συντομότερο στη διάθεση σας, ένα περιεκτικό, εξελιγμένο πεδίο ενημέρωσης γύρω από την ελληνική ξιφασκία.
Σκοπός μας, η επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ξ. να μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο, ενημερωμένο και χρήσιμο χώρο. Να αναδειχθεί ώς ηλεκτρονικό «εργαλείο» πληροφόρησης, ειδήσεων, γνώσης αλλά και συνεργασίας, για συλλόγους, προπονητές, αθλητές, καθώς και για κάθε φίλο του αθλήματος, με γνώμονα την αγάπη και το πάθος όλων μας για την ξιφασκία!
Ο ιστότοπος της Ε.Ο.Ξ. είναι υπό κατασκευή και ζητάμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα την υπομονή και ανοχή σας, υποσχόμενοι την αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών του, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε σύντομα, το σύγχρονο, το πολύ εύχρηστο και λειτουργικό site, το οποίο θα αποτελέσει μέσo συνεργασίας και ανάπτυξης.
Ευελπιστούμε επίσης, το νέο site της Ομοσπονδίας να λειτουργήσει ως γέφυρα κατεύθυνσης προς μια εποικοδομητική επικοινωνία και πληροφόρηση, για να δημιουργήσουμε από κοινού την επόμενη ημέρα, το «αύριο» της Ελληνικής Ξιφασκίας.
 
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Λιγνός
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας
 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές των αθλητών – αθλητριών μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών

που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια/Τουρκία.


Η Δέσποινα Γεωργιάδου μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε την 16η θέση στο όπλο της σπάθης. Η αθλήτρια μας στον πρώτο γύρο πραγματοποίησε 3 νίκες και 3 ήττες. Στη συνέχεια στο ταμπλό των «64» κέρδισε την Kozaczuk/Πολωνία με σκορ 15/14 και στο ταμπλό των «32» την Passaro/Iταλία 15/8. Για την πρόκρισή της στο ταμπλό των «8» συνάντησε την Balzer/Γαλλία από την οποία έχασε με σκορ 15/10. Στο ίδιο όπλο η αθλήτρια μας Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε την 30η θέση, η Κλαίρη Μπένου την 53η και η Μαρίνα Παϊζη την 57η (61 συμμετοχές).


Στο ξίφος ασκήσεως η αθλήτριά μας Σταυρούλα – Μυρσίνη Γαρυφάλλου κατέκτησε την 20η θέση αφού στον πρώτο γύρο πραγματοποίησε 4 νίκες και 2 ήττες και στη συνέχεια στο ταμπλό των 32 έχασε από την Dlugosz/Πολωνία 15/1. Οι υπόλοιπες αθλήτριες μας κατέκτησαν τις εξής θέσεις : Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου 31η θέση, Μαρία Χαλδαίου 35η θέση (59 συμμετοχές). Στους άνδρες : Γεώργιος Μανώλικας 37η θέση, Νικόλαος Κοντοχριστόπουλος 58η θέση (70 συμμετοχές).


Στο ξίφος μονομαχίας γυναικών η Νικολέτα Χατζησαράντου κατέκτησε 71η θέση (86 συμμετοχές). Στους Άνδρες ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης 93η θέση, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος 99η θέση (102 αθλητές).
Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με τα ομαδικά στο όπλο της σπάθης γυναικών οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

olympia 2022 logo

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib