Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αγωνιστική δράση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης για το 2022 με τη συμμετοχή 135 ξιφομάχων στις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων. Η αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ φιλοξένησε για ακόμη μια φορά το Σάββατο 25 (Ατομικά) και την Κυριακή 26 Ιουνίου (Ομαδικά) τους μικρούς μας αθλητές και τις μικρές μας αθλήτριες.

 

logo2021b

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:

Στους παμπαίδες πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Λιβανός Νικόλας (ΑΣΠΙΔΑ) που στον τελικό επικράτησε του Κουμπάρος Μιχαλης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ) με σκορ 10-5. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κορμανιάτης Δημήτριος (ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ) και Ντίβης Αγγελος (ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ).

Στις παγκορασίδες πρωταθλήτρια στέφθηκε η Τσοκαροπούλου Χρύσα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) μετά από νίκη της επί της Κόκκου Αγγελικής (Ε. ΚΩΣΤΕΑ ΓΕΙΤΟΝΑ) στον τελικό με σκορ 10-5. Τρίτες οι Ρουμπή Ελένη Αννα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) και ΓΑΛΕΑ Μαρία (Α.Ο. ΠΕΡΣΕΑΣ).

Στο ομαδικό αγώνισμα των Παμπαίδων πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Πολύζος Γεώργιος, Κορμανιάτης Δημήτριος, Καραμίτσος Χρήστος, Κούτλας Ευάγγελος), η οποία επικράτησε στον τελικό με σκορ 45-41. Δεύτερη η ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ( Ντίβης Αγγελος, Νέστορας Ανδρέας, Κουμπάρος Μιχαλης, Πρίσκος Γεώργιος), ενώ τρίτη ήρθε η ΑΕΚ (Μπουρβάνης Αντώνης, Θεοχαρόπουλος Δημήτρης, Σκυριανόγλου Ιωάννης, Καραγκιοτζόπουλος Ιωάννης).

Στο ομαδικό αγώνισμα των Παγκορασίδων πρωταθλήτρια στέφθηκε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρουμπή Ελένη Αννα, Κωσταντακοπούλου Ραμπέλα, Τσοκαροπούλου Χρύσα, Πυλίου Λυδία), αφού νίκησε την ομάδα του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ (Ρέτσα Μαρία, Καλαμπαλίκη Μιραντα, Γλυκή Αγγελική, Λεοντιάδου Μαρία) στον τελικό με σκορ 45-24. Τρίτη η ομάδα του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Λυγούρα Ολυμπία, Chuchunova Aliesia, Γκιαγκιόζη Μαρκέλλα)

Συγχαρητήρια στους νικητές και τις νικήτριες, αλλά και σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την συμμετοχή τους. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Διαιτητές

Μπούκας Ευάγγελος

Πλυτά Ραφαέλα

Φραγκοζίδης Νικόλαος

Καφαταρίδης Δημήτριος

Κοντοχρήστος Jason

Παπαγεωργίου Χρήστος

Σαϊνης Χρήστος

Εκπρόσωπος Π.Σ.Δ.Ξ: Δουβής Χρήστος

Γραμματεία: Γεροσίδερης Παναγιώτης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Πλυτά Ραφαέλα

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.fencingworldwide.com/en/23937-2021/tournament/

Τέλος, φωτογραφικό υλικό και βίντεο των απευθείας αναμεταδόσεων των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στο Facebook (https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation).

Τέλος, η Ολυμπιακή Ημέρα 2022 εορτάστηκε και πάλι από την Ε.Ο.Ξ. το Σάββατο 25 Ιουνίου στην αίθουσα ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αγωνιστικής δράσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων - Παγκορασίδων 2022 Σπάθη.

Οι μικροί αθλητές και οι μικρές αθλήτριες συμμετείχαν σε δύο εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη των αγώνων κάθε κατηγορίας. Με αφορμή την εορταστική ημέρα, τα παιδιά έλαβαν καπέλα και διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην ολυμπιακή εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ακούσουν λίγα λόγια καθώς και το μύνημα της ΕΟΕ από την Ίρις Βλαχούτσικου και τον Χρήστο Γρόλλιο Μέλη το ΔΣ της ΕΟΞ καθώς επίσης από τις Πρωταθλήτριες Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου και Δώρα Γκουντούρα που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τώρα βρείτε μας και στο INSTAGRAM #MyGreekFencing !

Ανεβάζετε αναρτήσεις στα social media; Μην ξεχνάτε το #MyGreekFencing

Δ.Σ. Ε.Ο.Ξ.

#mygreekfencing

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib