Έξι ελληνικές συμμετοχές είχαμε στη δεύτερη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών, 2 στο fleuret γυναικών και 4 στο épée των ανδρών.

Στον προκριματικό γύρο (pools) του fleré η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) σημείωσαν από δύο νίκες στις 6 αναμετρήσεις και μπόρεσαν να μπουν στο προκριματικό ταμπλό για τον αγώνα νοκ-άουτ που θα τις έβαζε στο κυρίως ταμπλό των 64 της Τρίτης 19/7. Έφτασαν και οι δύο πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες. Η Κοντοχριστοπούλου κόντρα στην Ουμίντα Ιλιόσοβα από το Ουζμπεκιστάν είχε την ευκαιρία να λήξει τον αγώνα στο 14-13, όμως τελικά η αντίπαλός της επικράτησε με 15-14. Η Χαλδαίου αντιμετώπισε την Πολωνή Χάνα Λιτσμπίνσκα και ηττήθηκε οριακά με σκορ 15-13. Στο σύνολο κατέκτησαν την 83η και 88η θέση αντίστοιχα.

 Τη σειρά πήραν τα ξίφη μονομαχίας των ανδρών και μαζί και οι 4 εκπρόσωποί μας, οι Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ), Στέλιος Φουστανάκης (ΑΛ Μεσσαράς), Κωνσταντίνος  Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Γιώργος Μήνας (ΑΣ Σπάρτακος Κορινθίας). Οι Καββαδίας, Φουστανάκης και Μήνας κέρδισαν από μία αναμέτρηση, ενώ ο 16χρονος Καραμπάσης δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη. Τα αποτελέσματα στον προκριματικό γύρο δεν ήταν αρκετά για να τους εξασφαλίσουν θέση στο προκριματικό ταμπλό. Πρέπει να σημειωθεί ότι και για τους τέσσερις το παγκόσμιο στο Κάιρο ήταν το πρώτο στην καριέρα τους στο επίπεδο των ανδρών, ενώ ο Καραμπάσης ήταν ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής στο épée ανδρών. Στο σύνολο των 194 αθλητών οι αθλητές μας κατέκτησαν την 152η θέση (Μήνας), 162η θέση (Καββαδίας), 163η θέση (Φουστανάκης) και 181η θέση (Καραμπάσης).

 Αύριο θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση η Κλαίρη Μπένου και η Μαρίνα Παΐζη στον προκριματικό γύρο του ατομικού της σπάθης (10:00 ώρα Ελλάδας) αλλά και ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος με τον Ηλία Γιάννο-Ρίζο στον προκριματικό γύρο του fleuret ανδρών (13:00 ώρα Ελλάδας). Ο τρίτος Έλληνας, Ραφαήλ Σούλιος δεν μπόρεσε να ταξιδέψει τελικά στην Αίγυπτο για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib