Η αρχή του Οκτωβρίου θα βρει στους αγωνιστικούς χώρους, είτε εγχώρια είτε στο εξωτερικό, πολλούς αθλητές και αθλήτριές μας από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Σάββατο 1/10

  • Κύπελλο σπάθης ανδρών γυναικών - ΟΑΚΑ

Μετά τους εφήβους και τις νεάνιδες είναι η σειρά των ανδρών και των γυναικών να διασταυρώσουν τα σπαθιά τους. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 36 αθλήτριες και 41 αθλητές. Απούσες θα είναι από τη συγκεκριμένη διοργάνωση οι δύο κορυφαίες αθλήτριες της χώρας μας αυτή τη στιγμή, η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα, το Νο3 και το Νο6 του κόσμου αντίστοιχα.

  • Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως νεανίδων – Σαμορίν (Σλοβακία)

Σε άλλο ένα ευρωπαϊκό κύπελλο της κατηγορίας της θα συμμετάσχει η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη Ρουμανία.

  • Κύπελλο ξίφους μονομαχίας παμπαίδων-παγκορασίδων (U13) – Βάρη

Το νέο αίμα της ελληνικής ξιφασκίας θα αγωνιστεί στο κύπελλο που διοργανώνει ο ΛΟΒ υπό την αιγίδα της ΕΟΞ. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 46 παγκορασίδες και 53 παμπαίδες.

Κυριακή 2/10

  • Αγώνες ξίφους μονομαχίας κατηγοριών ανάπτυξης (U10) και ελπίδων (U15) – Βάρη

Η μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, αυτή της ανάπτυξης, θα κάνει το ντεμπούτο της για τη σεζόν με 23 μικρούς αθλητές και 23 μικρές αθλήτριες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατηγορίας ανάπτυξης θα αγωνιστούν τα 24 κορίτσια και 27 αγόρια της νεοσύστατης κατηγορίας των ελπίδων (U15). Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγώνες στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι ακόμα βαθμολογούμενοι.

  • Κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών και νέων γυναικων - ΟΑΚΑ

Θα είναι το πρώτο κύπελλο της χρονιάς για την κατηγορία των νέων, μετά την διεξαγωγή των κυπέλλων εφήβων-νεανίδων και ανδρών-γυναικών νωρίτερα μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο.

  • Κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών κατηγορίας Satellite FIE – Γενεύη (Ελβετία)

Με τρεις αθλήτριες θα συμμετέχει η ΙΡΙΔΑ στη συγκεκριμένη διοργάνωση: τις Μαρία Χαντζή, Νεφέλη Ροδοπούλου και Ειρήνη Καραμπίνη. Τις αθλήτριες θα συνοδεύει η προπονήτρια Φαίη Ζάχου.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib