υποχρεώνει μοιραία την ΕΟΞ να αναπροσαρμόσει το γενικό σχεδιασμό της και να μειώσει αυστηρά τις δαπάνες της και να περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα. Σε όλα και παντού γίνονται και θα γίνουν περικοπές. Με δυο λόγια η ξιφασκία θα πορευτεί το 2013 με πνεύμα ακόμα μεγαλύτερης λιτότητας και θα αναζητήσει κατανόηση και υποστήριξη από φίλους και θιασώτες του αθλήματος στο ζητούμενο που συνδυάζει τις διεθνείς επιδόσεις με την ανάπτυξη.

 

Το ευτύχημα για την ΕΟΞ είναι ότι, κάνοντας χρήση μιας πρόσφατης χορηγίας, θα "καλύψει" τσίμα - τσίμα τον αγωνιστικό σχεδιασμό για τον τρέχοντα μήνα, τουλάχιστον όσον αφορά τις διεθνείς συμμετοχές επίλεκτων αθλητών μας. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι μιλάμε για τη συμμετοχή μας στους αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών / Γυναικών & Νέων U-20:

  •  19-20/1: Φιλιππούπολη / Grand Prix σπάθης (Τσουρούτας, Ντουράκος), Ντουρντάν – Γαλλία / σπάθη (Ντάβολι, Σακελλαρίου), Ζάγκρεμπ / ξίφος ασκήσεως (Κοντοχριστοπούλου).
  •  25-26/1: Λονδίνο / σπάθη (Βουγιούκα, Παϊζη), Παρίσι / ξίφος ασκήσεως (Κοντοχριστόπουλος, Νάκης).

Ωστόσο, η διαβλεπόμενη οικονομική στενότητα υποχρεώνει φέτος την ΕΟΞ να περιορίσει, γενικά, τις διεθνείς συμμετοχές μας σε ένα πρόγραμμα ολίγων μόνο αθλητών/τριών σύμφωνα με την εικόνα και τις διακρίσεις που είχαν την προηγούμενη χρονιά. «Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε σχεδιασμό μήνα – μήνα», σημείωσε στεγνά ο υπεύθυνος αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΟΞ (επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ) Χάρης Τσολάκης. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο μετά τον Απρίλιο (οπότε τελειώνουν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα) «να "κοπoύν" και ορισμένες διοργανώσεις από το εθνικό αγωνιστικό πρόγραμμα του 2013». Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα υπάρχει επανεκτίμηση των δεδομένων.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib