Οκτώ αθλητές και αθλήτριές μας θα αγωνιστούν στο Klagenfurt της Αυστρίας, μία στο Sabadell της Ισπανίας και μία στο Όσλο της Νορβηγίας το τριήμερο 28-29-30 Οκτωβρίου.

Ευρωπαϊκά κύπελλα ξίφους μονομαχίας U20-U23 – Klagenfurt (Αυστρία)

Την Παρασκευή 28/10 διεξάγεται το ευρωπαϊκό κύπελλο της κατηγορίας εφήβων-νεανίδων (U20) στο οποίο η Ελλάδα έχει παρουσία με τρεις εφήβους, τους Κωνσταντίνο Καραμπάση και Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο του ΑΟ Αρίστων Παιανίας και τον Ρωμανό Κωνσταντίνο Ritenauer του ΑΟΦΙΨ Ίριδα. Είναι το τρίτο φετινό κύπελλο του ευρωπαϊκού circuit της ηλικιακής κατηγορίας, συμμετέχουν 202 αθλητές και έχει τν υψηλότερο συντελεστή βαθμολόγησης (3) για την ευρωπαϊκή κατάταξη. Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής οι Καραμπάσης και Θεοδωρόπουλος βρίσκονται στο Νο18 και Νο21 της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων.

Το Σάββατο 29/10 θα αγωνιστούν οι Καραμπάσης και Θεοδωρόπουλος και στο ομαδικό τουρνουά των εφήβων με 3ο ξένο αθλητή, ενώ συμμετοχή θα έχουμε με τις Μαρία Χατζή, Νεφέλη Ροδοπούλου και Ειρήνη Καραμπίνη από την ομάδα του ΑΟΦΙΨ Ίριδα και στο ομαδικό γυναίκων U23 που θα διεξαχθεί παράλληλα με το ομαδικό νεανίδων.

Την Κυριακή 30/10 θα διεξαχθεί το ατομικό τουρνουά στους άνδρες και τις γυναίκες U23 με 87 αθλητές και 61 αθλήτριες. Οι τρεις προαναφερθείσες θα αγωνιστούν στο ατομικό των γυναικών U23, ενώ στους άνδρες U23 θα αγωνιστούν οι Δημήτρης Μακρής του ΝΕΟΥ Γ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 και Κωνσταντίνος Πλιάκας του ΑΟΦΙΨ Ίριδα.

Παγκόσμιο κύπελλο Satellite ξίφους ασκήσεως γυναικών – Sabadell (Ισπανία)
Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως γυναικών U23 – Sabadell (Ισπανία)

Για την καταλανική πόλη που βρίσκεται λίγο έξω από τη Βαρκελώνη θα ταξιδέψει η Σταυρίνα Γαρυφάλλου του ΑΟΞ Αιγάλεω με διπλό στόχο. Το Σάββατο 29/10 θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως γυναικών της σειράς Satellite της FIE και την επόμενη μέρα, την Κυριακή 30/10, στο ευρωπαϊκό κύπελλο που θα διεξαχθεί στην ίδια πόλη για τη μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή των γυναικών U23. Θυμίζουμε ότι η 16χρονη Γαρυφάλλου είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης νεανίδων με 250 βαθμούς χάρη στις εξαιρετικές της εμφανίσεις το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και τώρα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της με πιο έμπειρες αθλήτριες.

Παγκόσμιο κύπελλο Satellite ξίφους μονομαχίας γυναικών – Όσλο (Νορβηγία)

Το ντεμπούτο της για τη νέα σεζόν θα κάνει στο παγκόσμιο κύπελλο της σειράς Satellite της FIE η Νικόλ Χατζησαράντου του ΑΟ Αρίστων Παιανίας.

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib