Πολύ καλά αποτελέσματα έφεραν την Κυριακή 30/10 οι Ελληνίδες που αγωνίστηκαν στα ευρωπαϊκά κύπελλα U23 σε Ισπανία και Αυστρία.

Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας ανδρών-γυναικών U23 – Klagenfurt (Αυστρία)

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) ανέβηκε και στο ατομικό παιχνίδι στο βάθρο και συγκεκριμένα στο τρίτο σκαλί. Πέρασε από τον προκριματικό γύρο με 4 νίκες και 2 ήττες και μπήκε στο ταμπλό των 64. Επικράτησε επί της Κροάτισσας Mikelic με 15-5 και στη συνέχεια επί της Ιταλίδας Noto με 12-10 για να μπει στο ταμπλό των 16. Εκεί -δυστυχώς- διασταυρώθηκε με την συναθλήτριά της, Ειρήνη Καραμπίνη, κόντρα στην οποία πήρε άλλη μία νίκη με 15-7, ενώ μετά κέρδισε και το εισιτήριο για τον ημιτελικό κόντρα στην Αυστριακή Tanzmeister με σκορ 15-5. Την πορεία της μπόρεσε να σταματήσει μόνο η Λετονή Prosina με 12-5, η οποία στη συνέχεια κέρδισε και το κύπελλο. Η Ροδοπούλου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μαζί με την Εσθονή Anis, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστριακή Schmidl.

Η Καραμπίνη (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) πέρασε ως 1η από τον προκριματικό γύρο με 6 νίκες και χάρη στην απόδοσή της είχε bye στο γύρο των 64. Στο ταμπλό των 32 πήρε τη νίκη κόντρα στην Ουγγαρέζα Panacz με 15-9 προτού αποκλειστεί από τη Ροδοπούλου στη μάχη για την οκτάδα. Η τρίτη Ελληνίδα, η Μαρία Χατζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), πέρασε από τον προκριματικό γύρο με 4 νίκες και 2 ήττες αλλά ηττήθηκε στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι κόντρα στην Αυστριακή Tanzmeister με 9-8. Την ίδια αθλήτρια απέκλεισε στο ταμπλό των 8 η Ροδοπούλου. Σε σύνολο 62 αθλητριών η Καραμπίνη πήρε την 9η θέση και η Χατζή την 33η θέση. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στους άνδρες U23 είχαμε δύο ελληνικές συμμετοχές. Ο Κωνσταντίνος Πλιάκας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) δεν μπόρεσε να περάσει από τον προκριματικό γύρο καθώς σημείωσε 5 ήττες και 1 νίκη και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 73η θέση μεταξύ 80 αθλητών. Καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Δημήτρης Μακρής (Nέος Γ.Σ. θεσσαλονίκης Ηρακλής 1908) ο οποίος πέρασε από τον προκριματικό γύρο με 3 νίκες και 3 ήττες, ηττήθηκε όμως στις λεπτομέρειες με 15-14 στον 1ο του αγώνα στο κυρίως ταμπλό από τον Ιταλό Cappucci. Στο σύνολο κατέκτησε την 45η θέση. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως γυναικών U23 – Sabadell (Ισπανία)

Καλή εμφάνιση έκανε και η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) στο αντίστοιχο κύπελλο U23 του ξίφους ασκήσεως που διεξήχθη στο προάστιο της Βαρκελώνης. Σημείωσε 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πέρασε ως 5η στο κυρίως ταμπλό των 32. Επικράτησε επί της Βρετανίδας Beardmore με 15-9, ηττήθηκε όμως στη συνέχεια από την Ουκρανή Poloziuk με 15-10. Σε σύνολο 45 αθλητριών κατέκτησε τη 10η θέση. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κύπελλο Satellite ξίφους μονομαχίας γυναικών – Όσλο (Νορβηγία)

Η Νικόλ Χατζησαράντου του ΑΟ Αρίστων Παιανίας έδωσε τη δική της μάχη στη σειρά αγώνων της FIE στη σκανδιναβική πρωτεύουσα. Με 3 νίκες και 3 ήττες στον προκριματικό γύρο πέρασε στο κυρίως ταμπλό. Στην πρώτη της αναμέτρηση νίκησε την Ολλανδή Van Der Veen με 15-11, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε από την Εσθονή Embrich με 15-7, η οποία στη συνέχεια του αγώνα έφτασε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Η Ελληνίδα αθλήτρια ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 27η θέση ανάμεσα σε 60 αθλήτριες. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib