Από τα τρία μέτωπα της αγωνιστικής δράσης ξεχώρισαν οι κυπελλούχοι U17 στη Φλώρινα και η 4η θέση του ομαδικού των νεανίδων στο ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΥΠΕΛΛΟ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2022» - ΦΛΩΡΙΝΑ

Κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων-νεανίδων (U17)

Στην ακριτική πόλη της Μακεδονίας αγωνίστηκαν 61 έφηβοι και 54 νεάνιδες για το δεύτερο κύπελλο της χρονιάς στο ξίφος μονομαχίας της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης πρόσθεσε άλλο ένα κύπελλο στη φετινή συλλογή του μετά από αυτό του 1ου κυπέλλου Σεπτεμβρίου. Στον τελικό επικράτησε επί του συναθλητή του στον ΑΟ Αρίστων Παιανίας, Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, με 15-12, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν ο Δημήτρης Τσαλαμανιός (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και ο Απόστολος Βουλίκας (Ξιφομάχος). Στις νεάνιδες η Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ) από τη 2η θέση τον Σεπτέμβριο πέρασε άξια στην 1η και μάλιστα εντός έδρας, μιας και ο σύλλογός της διοργάνωνε τους αγώνες. Στον τελικό επικράτησε επί της Ολυμπίας Καλημέρη (ΛΟ Βάρης) που κατέκτησε το αργυρό, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Δανάη Κασιμάτη (ΑΛ Ξιφασκίας Χανίων) και η Μελίνα Ρεντούμη (ΑΕ Μεσόγειος Ραφήνας). Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ. Ακολουθούν οι πρώτες οκτάδες σε εφήβους και νεάνιδες αντίστοιχα:

Έφηβοι (U17)
1. Κωνσταντίνος Καραμπάσης (AO Αρίστων Παιανίας)
2. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (AO Αρίστων Παιανίας)
3. Δημήτριος Τσαλαμανιός (AO Αρίστων Παιανίας)
3. Απόστολος Βουλίκας (Ξιφομάχος)
5. Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων)
6. Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ)
7. Ορέστης Καζάκος (ΑΑ Ιωαννίνων)
8. Βασίλης Φούκας (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Νεάνιδες (U17)
1. Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ)
2. Ολυμπία Καλημέρη (Λ.Ο. Βάρης)
3. Δανάη Κασιμάτη (ΑΛ Ξιφασκίας Χανίων)
3. Μελίνα Ρεντούμη (Μεσόγειος Ραφήνας)
5. Βασιλική Μπίζα (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
6. Δάφνη Βασιλάτου (ΑΕΚ)
7. Χαρά Ιωάννα Παυλίδου (ΟΞΙΦ)
8. Ευγενία Παπαδημητρίου (ΑΕ Μεσόγειος Ραφήνας)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΑΘΗΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΤΟΥΡΚΙΑ)

Ο Γιώργος Φραδέλλος (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο ατομικό των εφήβων. Με τρεις νίκες και τρεις ήττες πέρασε στο κυρίως ταμπλό, εκεί όμως ηττήθηκε 15-12 από τον Βούλγαρο Pelov. Ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 47η θέση μεταξύ 82 αθλητών. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορίτε να βρείτε εδώ.

Στο ομαδικό των γυναικών που ακολούθησε οι Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων), Χατζάκου (Ε Κωστέα-Γείτονα) και Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα-Γείτονα) έφτασαν πολύ κοντά στη διάκριση. Πέρασαν λόγω κατάταξης απευθείας στο ταμπλό των 8 και εκεί απέκλεισαν την 3η ομάδα της Τουρκίας με 45-39. Στον ημιτελικό κόντρα στη 2η ομάδα της Βουλγαρίας για την εξασφάλιση του μεταλλίου οι Ελληνίδες ηττήθηκαν στον καθοριστικό τελευταίο πόντο με 45-44. Στην αναμέτρηση με την Πολωνία για το τρίτο σκαλί του βάθρου ηττήθηκαν με 45-37 και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 4η θέση ανάμεσα σε 12 ομάδες. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορίτε να βρείτε εδώ.

ΑΓΩΝΕΣ «ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» – ΟΑΚΑ
Κύπελλο ξίφους ασκήσεως παμπαίδων-παγκορασίδων (U13)

Αγώνες κατηγορίας ανάπτυξης (U10)

Στην πρώτη μέρα των αγώνων που διοργανώνει ο ΑΟΞ Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ οι μικροί αθλητές και οι μικρές αθλήτριες των κατηγοριών U13 και U10 ξιφομάχησαν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απόλαυσαν τους αγώνες. Τα συνολικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ. Ακολουθούν οι τετράδες του βάθρου στις 4 κατηγορίες:

Παμπαίδες (U13)
1. Χρήστος Γκούμας - ΑΟΞ Αιγάλεω
2. Γιώργος Μουρτζάκης – ΑΛ Μεσσαράς
3. Νάσος Παπακωνσταντίνου - ΑΞΙΑ
3. Ίωνας Ξενικάκης - ΑΞΙΑ

Αγόρια U10
1. Παναγιώτης Μπογέας - ΑΟΞ Αιγάλεω
2. Δημήτρης Παπαλάμπρος – ΑΞΙΑ
3. Γιώργος Κορρές - ΕΑΞ
3. Δημήτρης Ζούνος – ΑΟΞ Αιγάλεω

Παγκορασίδες (U13)
1. Hedwig Μυρσίνη Παυλοπούλου (ΑΣΑΟ)
2. Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω)
3. Αντιγόνη Δούμτση (ΓΕ Φλώρινας)
3. Χαρά Τσακνάκη (ΟΞΙ Γλυφάδας)

Κορίτσια U10
1. Αντωνίνα Πετράκη (ΑΛ Ξιφασκίας Χανίων)
2. Ειρήνη Χρυσή Λυμπεροπούλου (ΑΞΙΑ)
3. Άννα Παναγοπούλου (Αχαϊκός)
3. Ιωάννα Τερπίνα (ΓΕ Φλώρινας)

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib