Ο Αρτέμιος Τζοβάνης και η Σταυρίνα Γαρυφάλλου, αμφότεροι του ΑΟΞ Αιγάλεω, επικράτησαν στις μάχες του ξίφους ασκήσεως στο κύπελλο νέων στο ΟΑΚΑ. Σταθερά καλή εμφάνιση έκανε για άλλη μία φορά η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) στο ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης νεανίδων στην Κωνσταντινούπολη.

ΑΓΩΝΕΣ «ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» – ΟΑΚΑ

Κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών - νέων γυναικών (U20) 

Δυνατές μάχες έγιναν στο δεύτερο κύπελλο της νέας σεζόν στο ξίφος ασκήσεως της κατηγορίας U20. Ο 17χρονος Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) συνέχισε την εξαιρετική πορεία του φέτος. Μετά το 2/2 στα κύπελλα ξίφους ασκήσεως εφήβων (U17) έκανε το 2/2 και στην μεγαλύτερη κατηγορία των νέων. Στις αρχές του Οκτωβρίου είχε κατακτήσει το 1ο κύπελλο νέων. Στον τελικό που ήταν «εμφύλιος» του ΑΟΞ Αιγάλεω ο Τζοβάνης επικράτησε με 15-10 επί του συναθλητή του, Κωνσταντίνου Τερτίπη. Το χάλκινο μετάλλιο πέρασαν στο λαιμό τους ο Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) και ο Δημήτρης Σοφράς (ΟΞΙ Γλυφάδας). Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου κατέκτησε το πρώτο της εγχώριο κύπελλο για την τρέχουσα σεζόν καθώς στις προηγούμενες διοργανώσεις νεανίδων και νέων γυναικών έλειπε σε αγώνες στο εξωτερικό. Η αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω η οποία παραμένει στο Νο1 της ευρωπαϊκής κατάταξης νεανίδων αντιμετώπισε στον τελικό τη συναθλήτριά της στο Αιγάλεω, Ελένη Μπάλλου, την οποία νίκησε με σκορ 15-8. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Ηλιάνα Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας). Μπορείτε να βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα για τους νέους εδώ και για τις νέες εδώ

Νέοι άνδρες (U20)
1. Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Κωνσταντίνος Τερτίπης (ΑΟΞ Αιγάλεω) 
3. Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) 
3. Δημήτρης Σοφράς (ΟΞΙ Γλυφάδας)
5. Γιάννης Παύλος Πανουργιάς (ΑΟΞ Αιγάλεω)
6. Μάνος Αποστολόπουλος (ΑΞΙΑ)
7. Σωτήρης Γεροσίδερης (ΓΕ Φλώρινας)
8. Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) 

Νέες γυναίκες (U20)
1. Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
3. Ηλιάνα Ντάρια Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας)
3. Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω)
5. Αριάδνη Νάσκαρη (ΟΞ Γλυφάδας)
6. Χριστίνα Ρέππα (Άρης Θεσσαλονίκης)
7. Βάλια Τάγη (ΑΞΙΑ)
8. Χριστίνα Κάζαγλη (ΑΣΑΟ) 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΑΘΗΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΤΟΥΡΚΙΑ) 

Πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν οι τρεις Ελληνίδες νεάνιδες στο ατομικό, οι οποίες πλασαρίστηκαν εντός των καλύτερων 32 μεταξύ 73 αθλητριών. Καλύτερη εμφάνιση έκανε η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) που κατέκτησε την 15η θέση. Πέρασε από τον προκριματικό γύρο με 4 νίκες σε 5 παιχνίδια και στη συνέχεια στο κυρίως ταμπλό νίκησε κατά σειρά τη Βουλγάρα Mishinevaμε 15-5 και την Τουρκάλα Kaptanμε 15-7. Την πορεία της σταμάτησε στη μάχη για την οκτάδα η Πολωνή Hofman. Ακολούθησε δύο θέσεις πιο κάτω στη γενική κατάταξη (17η θέση) η Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα-Γείτονα) η οποία χάρη στις 5 νίκες σε 5 παιχνίδια στον προκριματικό γύρο πέρασε με byeαπευθείας στο ταμπλό των 32, εκεί όμως ηττήθηκε στον πόντο από την Τουρκάλα Arabaci με 15-14. Η τρίτη Ελληνίδα, η Καλλιόπη Χατζάκου (Ε Κωστέα Γείτονα), πέρασε από τον προκριματικό γύρο με 2 νίκες σε 6 παιχνίδια, στο ταμπλό των 64 νίκησε την Βουλγάρα Todorovaμε 15-11 και στη συνέχεια ηττήθηκε από την Τουρκάλα Elmidaliμε 15-13. Στο σύνολο κατέκτησε την 32η θέση. 

ΚΥΠΕΛΛΟ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2022» - ΦΛΩΡΙΝΑ 

Κύπελλο ξίφους μονομαχίας παμπαίδων-παγκορασίδων (U13) 
Αγώνες κατηγορίας ανάπτυξης (U10

Μετά το κύπελλο U17 το Σάββατο πήραν σειρά στη Φλώρινα οι μικροί ξιφομάχοι του ξίφους μονομαχίας. Ακολουθούν οι νικητές και οι νικήτριες στις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων (U13) και ανάπτυξης (U10). Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.  

Παμπαίδες (U13)
1. Αντώνης Αχιλλέας Αντωνίου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
2. Νίκος Σιουκέρας (ΠΑΣ Γιάννινα)
3. Ευάγγελος Ομηρόλης (Θησέας Ηρακλείου)
3. Νίκος Μιχάλης (ΠΑΣ Γιάννινα) 

Αγόρια U10
1. Βαγγέλης Στεφανόπουλος (ΛΟ Βάρης)
2. Γιάννης Θεοδωράκης (ΛΟ Βάρης)
3. Χρήστος Μπαβέας (ΛΟ Βάρης)
3. Οδυσσέας Ερμείδης (ΝΓΣΘ Ηρακλής 1908) 

Παγκορασίδες (U13)
1. Άννα Ραφαέλα Σαλαβούρα (ΛΟ Βάρης)
2. Νικολέτα Στεργιούλα (ΟΞΙΦ)
3. Ανδρομάχη Στεργίου (ΟΞΙΦ)
3. Γεωργία Καραστεργίου (ΟΞΙΦ) 

Κορίτσια U10
1. Μαρία Γκρέστα (ΠΑΣ Γιάννινα)
2. Ελένη Μαρία Μαλλίδου (Ξιφομάχος)
3. Ευαγγελία Κανιαδάκη (Θησέας Ηρακλείου)
3. Αγγελική Ελισάβετ Πολυμενάκου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib