Η Εθνική ομάδα σπάθης γυναικών ξεκινά σήμερα την προσπάθειά της στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς και προετοιμάζονται άλλες 6 ελληνικές συμμετοχές για παγκόσμια κύπελλα ανδρών/γυναικών στο ξίφος μονομαχίας και στο ξίφος ασκήσεως.

Παγκόσμιο κύπελλο σπάθης ανδρών/γυναικών – Αλγέρι (Αλγερία) – 10-13/11 

Η διοργάνωση ξεκινά σήμερα 10/11 με τον προκριματικό γύρο (poules) του ατομικού ανδρών και γυναικών αλλά και το προκριματικό ταμπλό μέχρι να σχηματιστεί το κυρίως ταμπλό των 64. Θυμίζουμε ότι οι 16 καλύτεροι/ες βάσει κατάταξης FIE περνούν απευθείας στο κυρίως ταμπλό όπως και οι 16 καλύτεροι-ες από τον προκριματικό γύρο. Οι υπόλοιπες 32 θέσεις καλύπτονται από τους νικητές και τις νικήτριες του προκριματικού ταμπλό των 64. Την Παρασκευή 11/11 θα διεξαχθεί το κυρίως ταμπλό των γυναικών, το Σάββατο 12/11 το κυρίως ταμπλό των ανδρών και την Κυριακή 13/11 τα ομαδικά.

Το ελληνικό ενδιαφέρον την πρώτη μέρα στρέφεται στη Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) και στην Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που ξεκινούν την προσπάθειά τους στο ατομικό. Οι άλλες δύο Ελληνίδες, η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) και η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), θα αγωνιστούν την Παρασκευή 11/11 απευθείας στο κυρίως ταμπλό των 64 επειδή συγκαταλέγονται στις 16 καλύτερες μεταξύ των συμμετεχόντων βάσει της παγκόσμιας κατάταξης της FIE. Θυμίζουμε ότι μετά την 3η και την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιουλίου έκλεισαν την περσινή χρονιά στο Νο3 και Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης της σπάθης γυναικών.

Στο ομαδικό των γυναικών η ελληνική τετράδα έχει θέσει ψηλά τον πήχη, ειδικά μετά τις παρουσίες τους στο ευρωπαϊκό (6η θέση) και το παγκόσμιο πρωτάθλημα (10η θέση) της περσινής σεζόν. Ξεκινούν τη χρονιά από τη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και στο Αλγέρι θα κάνουν το πρώτο βήμα για ακόμα καλύτερο πλασάρισμα, το οποίο θα τις βοηθήσει στις κληρώσεις των επερχόμενων διοργανώσεων εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης που ξεκινά στις 3 Απριλίου 2023. Στο Αλγέρι βρίσκεται μετά από πρόσκληση της FIE και ο διεθνής Έλληνας διαιτητής Ανδρέας Δουβής. 

Τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών – Βόννη (Γερμανία) – 11-13/11

Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στη διοργάνωση. Θα αγωνιστεί μόνο στο ατομικό και θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στο προκριματικό γύρο την Παρασκευή 11/11. Τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας ανδρών – Βέρνη (Ελβετία) – 11-13/11

Θα έχουμε διπλή ελληνική συμμετοχή στο ατομικό με τον Σάββα Καββαδία (ΠΑΟ) και τον Νίκο Τσώκα (ΟΞΙΦ) που επίσης ξεκινούν την προσπάθειά τους την Παρασκευή 11/11. Στην ίδια διοργάνωση θα διαιτητεύσει μετά από πρόσκληση της FIE και ο Στάθης Γεροσίδερης. Τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών – Ταλίν (Εσθονία) – 11-13/11

Την Παρασκευή 11/11 θα αγωνιστούν στο προκριματικό γύρο δύο Ελληνίδες, η Ελευθερία Μιμιγιάννη (ΑΣΑΟ) και η Πηνελόπη Νίκα (ΠΑΟ). Θα έχουμε ελληνική εκπροσώπηση και στη διαιτησία με τον Λευτέρη Χατζόπουλο. Τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μεσογειακό κύπελλο U23 - Carrara (Ιταλία) - 11-13/11

 Διεθνεις συμμετοχές θα έχουμε και στην Ιταλία με τον Δημήτρη Μακρή (ΝΓΣ Ηρακλής) και τις Μαρία Χατζή, Νεφέλη Ροδοπούλου και Ειρήνη Καραμπίνη (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) που θα αγωνιστούν στο ξίφος μονομαχίας ανδρών και γυναικών U23 την Κυριακή 13/11. 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib