Η Φλώρινα ξεπροβοδίζει το 2012 αγωνιστικά. Εκεί ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο (22/12) το «8ο Κύπελλο Φωτιάς». Η ιδιαιτερότητα των αγώνων έχει να κάνει με το γεγονός ότι προορίζονται για αθλητές/τριες κάθε ηλικίας και είναι ενταγμένοι στο εορταστικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής «Φωτιές 2012», που αποτελούν σημαντική παράδοση για την ακριτική πόλη.

Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ συμμετοχής στους αγώνες, καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για μια γιορτή της ξιφασκίας στο πνεύμα των ημερών, με πολύ χρώμα και τα σχετικά δωράκια. Αγωνιστικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα Περιφερειακό Κύπελλο Παμπαίδων/Παγκορασίδων –13 χρόνων στο ξίφος ασκήσεως και το ξίφος μονομαχίας από τις 10 το πρωί, για να ακολουθήσει γύρω στις 1.30 το μεσημέρι το Κύπελλο ΟΡΕΝ Ανδρών/Γυναικών, όπου η συμμετοχή των βετεράνων θα φρεσκάρει μνήμες του παρελθόντος.

Το "φυτώριο" γιορτάζει στο ΟΑΚΑ

Ένα ακόμα "αντίο" στο 2012 θα ειπωθεί από την ξιφασκία το ερχόμενο Σάββατο (22/12) στο ΟΑΚΑ. Πρωταγωνιστές εδώ θα είναι τα παιδιά ηλικίας 5-8 χρόνων του πρωτοποριακού προγράμματος "Νίκησε με το σπαθί σου" που υλοποιεί συστηματικά η ΕΟΞ, με μεγάλη επιτυχία εδώ και μια 3ετία, με υπεύθυνο τον συντονιστή αγωνιστικού σχεδιασμού της Ομοσπονδίας (επίκουρο καθηγητή ΤΕΦΑΑ) Χάρη Τσολάκη.

Το ραντεβού έχει οριστεί στις 12 το μεσημέρι στη σάλα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, όπου θα ανταμώσουν 40 περίπου παιδιά που προέρχονται από σχολεία όμορων δήμων, σε μια επίδειξη εκπαιδευτικών παιγνιδιών/ασκήσεων, μέσα από τα οποία μυούνται στο άθλημα, αλλά και σε κοινωνικές αξίες. Στην ουσία πρόκειται για μια ξεχωριστή γιορτή στο πνεύμα των ημερών, με πολλή μουσική, γλυκίσματα και δωράκια, στην οποία ενδιαφέρθηκε να δώσει το παρών και η Ιωάννα Κουκλώνη, δ/ντρια της Ολυμπιακής Ακαδημίας της ΕΟΕ, μιας και το πρόγραμμα "Nίκησε με το σπαθί σου" κερδίζει ευρύτερα συνεχώς εντυπώσεις.

6 Απριλίου! - Συμμετέχουμε με #whitecard

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib